Barbara Dallosová Správy

Vieme ako prví: Otvorí sa v tomto roku kremnické kúpalisko?

Minulý rok zívalo obľúbené kremnické miesto na letný relax prázdnotou. Či sa okúpeme túto sezónu, sme zisťovali priamo u majiteľa kremnického termálneho kúpaliska. Čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Vieme ako prví: Otvorí sa v tomto roku kremnické kúpalisko?

Minuloročnú letnú sezónu zostali brány kúpaliska Katarína pre návštevníkov zatvorené. Dôvodom bol technický problém s čerpadlom. Informovali sme o tom TU. A hoci teraz je skôr čas zimných radovánok, v priestoroch kúpaliska sa už chystajú na horúce mesiace.

50 000 eur na čerpadlo

Podľa Jožka Miča, majiteľa kúpaliska, sa rozhodli do čerpadla, ktoré spôsobovalo problémy, poriadne zainvestovať ,,Investícia do výmeny čerpadla sa pohybuje okolo 50 000 eur. Okrem samotného nového čerpadla bude potrebné vykonať stavebné úpravy, aby sa dalo osadiť," vysvetľuje Mičo.

,,Je to väčšia investícia, ale je nevyhnutná a predpokladám že po nej budeme mať s touto technikou na dlhé roky pokoj. V každom prípade sme si ale vedomí, čo to obnáša a že máme pred sebou ešte dosť veľa práce," dodáva.

Kedy sa okúpeme?

Prvé prípravné práce podľa Miča prebiehajú už v týchto dňoch. O tom, kedy kúpalisko privíta prvých návštevníkov, ale nerozhodujú len majitelia. ,,Začiatok sezóny bude samozrejme závisieť najmä od počasia. Ale mohlo by to byť od prvého júna," zamýšľa sa majiteľ.

Ako ďalej uviedol Mičo, sprístupnený by mal byť aj karavan kemp vedľa kúpaliska. ,,Urobíme všetko pre to aby sme boli na sezónu pripravení. Termálne kúpalisko je pre cestovný ruch v Kremnici dôležité," dodáva na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM