Barbara Dallosová Kultúra

Víkend sa už blíži, je najvyšší čas sa rozhodnúť kam vyraziť: Sedem tipov pre Žiarčanov

Víkend už klope na dvere, je preto najvyšší čas rozhodnúť sa, ako ho strávite. Nemusíte sedieť doma a už vôbec nie cestovať ďaleko. Tu je sedem tipov, kam si môžete cez dni voľna v našom meste vyraziť.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa už blíži, je najvyšší čas sa rozhodnúť kam vyraziť: Sedem tipov pre Žiarčanov
Zdroj: TASR

Mars – pátranie v prachu červenej planéty

piatok 15.1. o 18:00 hod.. Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella Žiar nad Hronom
Audiovizuálny program sa bude venovať mýtom, ktoré sprevádzali túto planétu v staroveku, jej pozorovaniam v minulosti – voľným okom i ďalekohľadmi, aj častokrát mylným interpretáciám ľudí o tom, čo na povrchu videli. Ponúkne ale i prehľad moderných poznatkov a dát. Program doplní znázornenie aktuálnej oblohy pomocou planetária a za priaznivých poveternostných podmienok pozorovanie večernej oblohy astronomickým ďalekohľadom.

Bál Žiarčanov

piatok 15.1. o 19:00 hod., Hlavná sála MsKC Žiar nad Hronom
Z doposiaľ zverejnených plánov žiarskeho MsKC na január 2016 je veľkým lákadlom Bál Žiarčanov. Túto sezónu sa plesová atmosféra sa Hlavnou sálou Mestského kultúrneho centra (MsKC) rozleje 15. januára. Organizátori sľubujú atraktívny program, viac sme písali v článku: Prvé INFO o najobľúbenejšej zábave v meste: Poznáme termín Bálu Žiarčanov, aká známa tvár príde?

Robo Mikla a priatelia -POCITY

piatok 15.1. o 20:00 hod., Ringbürgerova pivnica (bývalý Klub Labyrint) Kremnica
Poeticko hudobný večer speváka, hudobníka a básnika Róberta Miklu s priateľmi. Koncert sa koná v rámci zimného Pocity tour, s ktorým Robo obchádza celé Slovensko.

Čítajte tiež: Robo Mikla (34) po návrate do Žiaru otvára aj bolestivé rany: Prezradil svoje skutočné meno a o pití hovorí na rovinu

Koncert LenArt

piatok 15.1. o 21:00 hod., Kino Akropola Kremnica
Hudobná skupina LenArt pochádza z Martina. Vznikla v roku 2013 a zameriava sa na vlastnú tvorbu so slovenskými textami ale aj coververzie známych hitov od kapiel IMT Smile, Vidiek, Team. V polovici januára zvíta martinské zoskupenie do kremnickej Akropoly.

Les

sobota 16.1. o 18:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom
Pre milovníkov hororových filmov je sobotný večer v žiarskom kine ako stvorený. Mrazivý psychotriler z dielne amerických tvorcov nesie názov Les. Na úpätí hory Fuji sa nachádza miesto, kam mnohí, čo stratili zmysel života, odídu a už sa viac nevrátia. Ich duše tam bezcieľne blúdia, ich hnev nemožno utíšiť a ak ovládnu vašu myseľ, nikdy vás z lesa samovrahov nepustia von.

Preteky Slovenského pohára

nedeľa 17.1. Štadión Rudolfa Čillíka Skalka
Mestský klub lyžiarov Kremnica vás pozýva na preteky Slovenského pohára žiactva, dorastu, juniorov, dospelých a klasický šprint na Štadióne Rudolfa Čillíka na Skalke pri Kremnici.

Novoročný koncert DH Hodrušanka

nedeľa 17.1. o 16:00 hod., KD Žarnovica
Oddelenie kultúry, mládeže a športu MsÚ Žarnovica vás srdečne pozýva na tradičný Novoročný koncert DH Hodrušanka s hosťom Jánom Furindom z Banskej Štiavnice 17. januára 2016 o 16.00 hod. v Kultúrnom dome v Žarnovici.

Môže vás zaujímať:

Pozrite si to v predstihu: PREHĽAD blížiacich sa plesov v Žiari

Pozoruhodná filmová rozprávka z nášho regiónu uzrela svetlo sveta: Kto stojí za príbehom baníka Šimona? VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM