Barbara Dallosová Kultúra

Víkendový reset v Žiari a okolí: PREHĽAD akcií, kam vyraziť za zábavou či kultúrou

Od víkendu nás delí už len niekoľko hodín posledného pracovného dňa. Po náročnom týždni si zaslúžime oddych a za tým netreba cestovať ďaleko. Pozrite, čo sa dá zažiť v Žiari a okolí!

Ilustračný obrázok k článku Víkendový reset v Žiari a okolí:  PREHĽAD akcií, kam vyraziť za zábavou či kultúrou
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok 20. februára

  • Spongebob vo filme: Hubka na suchu – Jedna z najobľúbenejších animovaných postavičiek konečne našla cestu na filmové plátno. A dokonca v 3D. SpongeBob je morská huba, ktorá nosí nohavice, býva v ananáse a robí úžasné krabie hamburgery u Chrumkavého kraba. Filmový SpongeBob je hravou mozaikou, ktorá kombinuje viacero animačných postupov. Fanúšikom seriálového SpongeBoba nebude cudzí podmorský svet okolo Zátišia Bikín, na suchu sa potom film prepne do klasickej kombinácie počítačovej animácie a hraného filmu, ktorú si už vyskúšal Garfield alebo Šmolkovia.

    Kedy a kde: 16:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom

  • FILM: Americký ostreľovač – Ostreľovač jednotiek SEAL amerického námorníctva Chris Kyle je vyslaný do Iraku s jedinou úlohou: chrániť svojich bratov v zbrani. Jeho neomylná presnosť zachráni na bojisku veľké množstvo životov a keď sa rozšíria zvesti o jeho odvážných kúskoch, vyslúži si prezývku „Legenda“. Avšak jeho povesť sa donesie až za nepriateľské línie a na jeho hlavu je vypísaná odmena a stáva sa z neho hlavný terč povstalcov. Navzdory nebezpečiu i obetiam zo strany jeho rodiny sa Chris zúčastní štyroch hrozných misií v Iraku a stáva sa symbolom kréda jednotiek SEAL „neopustiť ani jedného muža“. Ale po návrate domov Chris zisťuje, že na vojnu nedokáže zabudnúť.

    Kedy a kde: 18:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom

  • Večer pod hviezdnou oblohou: Universum – Multimediálny program vás oboznámi s vývojom vesmíru od kozmologických mierok po slnečnú sústavu, počnúc veľkým treskom, cez vznik a vývoj galaxií, formovanie prvých hviezd a ich sústav až po utváranie planét a bezprostredného okolia nášho domova.

    Kedy a kde: 18:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella Žiar nad Hronom

  • 4. TOK SLOV Janka Kulicha: Mňahončák, Banáš, Pačut – Úspech prvých troch častí s Marošom Kramárom, René Štúrom, Vratkom Rohoňom, Svätoplukom Malachovským a Ľubicou Čekovskou autorov len utvrdil v pláne pokračovať v šou aj ďalej. Tentoraz sa stanú hosťami Janka Kulicha herec Martin Mňahončák, spisovateľ Jozef Banáš a dvojník Fredyho Mercuryho Peter Paul Pačut.

    Kedy a kde: 19:00 hod., Reštaurácia Luna Kongresová sála

    Čítajte tiež: Druhá séria Toku slov pretkaná hviezdnymi menami: Kto všetko sa stane hosťom Janka Kulicha?

  • Rybacie hody v Lune – Nórsky grilovaný losos, pravá treska či čerstvé slávky na bielom víne. Tento víkend vás bude reštaurácia Hotela Luna hostiť tým najlepším čo sa dá uloviť. Na rybacích hodoch si pochutnáte od piatku až do nedele.

    Kedy a kde: 20.2 – 22.2.2015, Reštaurácia Hotela Luna

Sobota 21. februára

  • XXIV. Pohár primátora mesta Žiar nad Hronom – Tanečno-športový klub Stella a MsKC vás pozývajú na celoslovenskú tanečná súťaž o pohár primátora mesta Žiar nad Hronom.

    Kedy a kde: 10:00 hod., MsKC Hlavná sála

  • Blaufuss SKI karneval – Obec Krahule v spolupráci s partnermi a sponzormi aj tento rok organizuje tradičné podujatie pre všetkých milovníkov zábavy na snehu – Blaufuss SKI karneval. Jubilejný desiaty ročník opäť sľubuje skvelú zábavu a vzácnych hostí. O podujatí sme písali tu: Masky rútiace sa dolu svahom, zabíjačka a ceny z rúk známych hercov: Blaufuss SKI karneval už po desiaty raz!

    Kedy a kde: 10:00 hod., stredisko SKI Krahule

Nedeľa 22. februára

  • FILM: Veľká šestka – Animovaná komédia od tvorcov filmov Ľadové kráľovstvo, Na vlásku a Ralph Rozbi-to. Hiro je mimoriadny technický talent, svojím nadaním a časom však plytvá v nelegálnych súbojoch „handmade“ robotov. Jeho starší brat Tadashi je znepokojený smerom, ktorým sa Hirove schopnosti uberajú. Vezme ho preto do robotického laboratória, kde Hira zoznámi s priateľmi a predvedie mu svoj vynález – nafukovacieho zdravotníckeho robota menom Baymax.

    Kedy a kde: 16:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom

  • FILM: Jupiter na vzostupe – Channing Tatum a Mila Kunis v epickej sci-fi snímke. Jupiter Jones ( M. Kunis) sa narodila pod nočnou oblohou so znameniami, ktoré ju predurčujú k tomu, aby v živote robila veľké veci. Zobudí sa do drsnej reality, na Zem však príde Caine (Ch. Tatum) spoločne s geneticky upraveným lovcom, aby Jupiter vystopovali a mohla sa vrátiť k tomu, k čomu ju jej genetický kód predurčuje…

    Kedy a kde: 18:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM