Martin Károly Rôzne

Vodičom vychádzajúcim z Lidlu hrozí pokuta

Pri vychádzaní z parkoviska od obchodného centra Lidl polícia osadila novú dopravnú značku. Mnohí vodiči ju ešte nezaregistrovali. Ide o značku prikázaného smeru, ktorý mení doterajší spôsob opúšťania tohto parkoviska.

V súvislosti s výstavbou nákupného centra Kaufland sa komunikácia rozšírila o odbočovací pruh a bolo sem preto nutné dopravnú značku prikázaného smeru umiestniť“, informuje Michal Obertáš, dopravný inžinier Okresného dopravného inšpektorátu v Žiari nad Hronom. Predtým táto značka potrebná nebola a vodiči z parkoviska vychádzali doľava priamo k semaforom a odtiaľ na hlavnú cestu. Dnes sa situácia zmenila a ak sa chcú vodiči vyhnúť pokute, dopravnú značku musia rešpektovať. To znamená odbočiť doprava na kruhový objazd a odtiaľ k semaforom.

Nakoľko je však táto dopravná značka pre vodičov stále novinkou, viacerí si ju nevšimnú, jej prítomnosť neregistrujú, ale často ju i vedome ignorujú. „Značku prikázaného smeru som si na prvýkrát ani nevšimol. Nikdy tu nič podobné nebolo a chvíľu mi trvalo, kým som si zvykol. Myslím si však, že je to dobrá vec, pretože môže zabrániť nepríjemnej situácii križovania sa áut a určite aj možným dopravným nehodám,“ premýšľa o novo osadenej značke jeden zo žiarskych vodičov. „Túto novinku som zaregistrovala a vždy, keď z Lidlu vychádzam, dávam si pozor. Nerada by som dostala pokutu,“ pridáva sa ďalšia vodička.

Niektorí vodiči túto dopravnú značku stále nerešpektujú a križujú tak odbočovací pruh, čím ohrozujú bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Viacerí sa už preto pokute nevyhli,“ hovorí Obertáš.** Pokuta za priestupok nerešpektovania dopravných značiek predstavuje sumu 30 eur. **

Monika Vengrínová

krizovatka lidl
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM