Martin Károly Rôzne

VOĽBY VÚC: V 2 krajoch mali na voľbu konkrétneho kandidáta nabádať sms správy

V Trenčianskom a Banskobystrickom samosprávnom kraji sa v rámci dnešného druhého kola volieb do vyšších územných celkov (VÚC) rozposielali sms správy, ktoré navádzali na voľbu konkrétneho kandidáta.

Po návrate z terénu do centrály Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) o tom informoval jej člen Róbert Madej, ktorý má texty správ aj k dispozícií. Volebná kampaň je pritom 48 hodín pred voľbami a v deň ich konania zakázaná.
Informácie o tom, že by sa v priebehu dnešného druhého kola rozposielali prostredníctvom mobilného telefónu krátke správy vyzývajúce na voľbu jedného z kandidátov na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TNSK), krajská volebná komisia nemá. Jej predseda Jaroslav Aštary pre TASR objasnil, že zatiaľ nedal nikto komisii podnet na porušenie volebného moratória.
Na posielanie sms správ doteraz nikto neupozornil ani Krajskú volebnú komisiu v Banskej Bystrici. Ako pre TASR povedal jej predseda Ľubomír Kropil, komisia žiadny podnet nedostala, preto ani spomínané informácie nepreverovala.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM