Martin Károly Iné športy

Volejbalové staršie žiačky si vyskúšali silné súperky

1.októbra sa uskutočnil prvý ročník turnaja starších žiačok O pohár prezidenta Volejbalového klubu MŠK Žiar nad Hronom. Žiarčanky si prizvali súperky s Banskej Bystrice, Poltára a Krupiny. Cieľom bolo získať potrebné skúsenosti. V organizácii podujat

Pri hre s takýmito súpermi si vyskúšame niečo, čo sa na tréningu napodobniť nedá. My ešte nemáme ťažké a nebezpečné podanie, sme málo dôrazní pri blokovaní, nevieme dobre reagovať na rýchlejšiu hru súpera,“ vysvetľuje tréner žiarskych starších žiačok Ján Odzgan.

Výhodou týchto priateľských turnajov je aj to, že zápasový tlak nie je možné nasimulovať. Ak sa v zápase ocitnú dievčatá pod tlakom, učenie a osvojovanie si zručností sa značne zrýchľuje, aj keď to napohľad znie trochu zvláštne. To bol podľa slov trénera aj dôvod na zorganizovanie tohto turnaja.

Sobotňajší turnaj vyhrali po vyrovnaných výkonoch dievčatá z Banskej Bystrice, pred hráčkami z Poltára, Krupiny a našim domácim družstvom. Posledný zápas s Krupinou však bol celkom zaujímavý a prvá zostava jeden set vyhrala a jeden prehrala. „Všetci tréneri boli spokojní so športovou úrovňou turnaja a nesmierne prekvapení s jeho zabezpečením,“ dodáva Odzgan.

Každý účastník turnaja bol odmenený, víťazky si odniesli pohár prezidenta VK MŠK, najlepšia hráčka každého družstva hodinky a pero, každá iná hráčka rôzne sladkosti. A úplne netradične, vďaka štedrým sponzorom, boli obdarovaní aj tréneri.

Dobrotami a pomocou prispeli viaceré, ale zvlášť chcem poďakovať pani Palkovičovej a Drienkovej, ktorá okrem sladkostí, guľášu a obložených mís aj veľkú časť tohto sponzorovala. Počas turnaja sa o nás vzorne starala spolu s pani Rihovou a pani Wagingerovou a na začiatku a konci aj pani Hriňovou,“ opisuje priebeh takmer rodinného zápasu Ján Odzgan.

Zostava žiarskeho tímu: Žužu Drienková, Zuzka Hriňová-asistentka kapitánky, Baja Hrončeková, Katka Krajčiová, Vany Krajčiová, Lenka Kráľová, Kikuš Kružlicová, , Terka Rihová, Baška Romancová, Kaja Silná, Kika Smutková-kapitánka družstva, Alicka Talánová, Mima Vojčeková a Vewa Wagingerová. Chýbali Nona Uhrovičová a Ema Zorkóczyová.

V sobotu 8.10.2011 o 10.oo hod sa v telocvični Gymnázia sa uskutoční prvé súťažné stretnutie so Žilinou.

/mak/

Voelejbal st ziacky
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM