Martin Károly Rôzne

Voliči v Žiari nad Hronom veria, že VÚC ich životy ovplyvňuje

Žiar nad Hronom/Šášovské Podhradie 28. novembra (TASR) - Svoje volebné právo dnes uplatňujú v Žiari nad Hronom najmä skôr narodení voliči.

Podľa volebnej komisie štvrtého žiarskeho volebného okrsku tu mali zatiaľ len dvoch mladých záujemcov, ktorých privítali s veľkým nadšením. Popoludní do tejto volebnej miestnosti prišli takisto hlavne starší občania, aby si vybrali svojho budúceho predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).
„Aj minule som bola voliť, prišla som aj teraz. Kampane nesledujem, svojho kandidáta som si vybrala sama,“ povedala volička Emília. Ani 83-ročná Šarlota sa nerozhodovala na základe kampaní. „Spýtala som sa našej rodiny, a tá mi poradila, koho voliť.“ Výsledok volieb do vyšších územných celkov (VÚC) podľa voličky Šarloty obyvatelia kraja pocítia. „Ja si myslím, že to, aký človek tam bude, nás ovplyvní.“
Pre 58-ročnú voličku Vieru je účasť vo voľbách povinnosťou. „Ja si myslím, že to, aký bude mať ten nový človek záujem a starostlivosť o nás, ovplyvní naše životy.“ Kandidáta na predsedu BBSK si vybrala na základe rozhovorov s rodinou a kamarátkami.
Podľa predsedníčky volebnej komisie tohto okrsku Márie Biesovej im nával voličov zatiaľ nehrozil, napriek tomu to nie je také zlé.
V najmenšom žiarskom volebnom okrsku Šášovské Podhradie, nad ktorým sa vypína Šášovský hrad, zatiaľ lístok do urny vhodilo málo voličov. „Nemyslím si, že je to kampaňou. Skôr tým, že ľudia si myslia, že tento stupeň riadenia, a teda VÚC, neovplyvní ich spôsob života,“ konštatoval člen okrskovej volebnej komisie Ján Kostrian.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM