Barbara Dallosová Samospráva

Výbava žiarskych Technických služieb: Nová mašina si poradí s trávou i snehom, aha, koľko stála!

Prírastok vo vozovom parku žiarskej mestskej eseročky. Univerzálny traktor sa vďaka príslušenstvu dokáže premeniť s odhŕňača snehovej nádielky na posýpač ciest a poradí si aj s kosením.

Ilustračný obrázok k článku Výbava žiarskych Technických služieb: Nová mašina si poradí s trávou i snehom, aha, koľko stála!
Zdroj: Dnes24.sk

Vozový park mestských Technických služieb (TS) v Žiari nad Hronom sa rozšíril o nový traktor. Keďže okrem vozidla zakúpila spoločnosť aj ďalšie príslušenstvo, budú ho využívať celoročne.

Ako priblížil hovorca mesta Martin Baláž, nový traktor bude osožný počas zimnej údržby na odhŕňanie snehu, ale aj na posýpanie ciest. Vďaka prídavným mechanizmom ho však TS využijú aj počas leta, napríklad pri kosení či terénnych úpravách.

,,Cena traktora aj s príslušenstvom vyšla z verejného obstarávania. Je približne 37 000 eur," priblížil Baláž s tým, že zakúpená bola aj radlica, nakladač a nadstavec na kosenie. Technické služby ho kúpili na lízing.

Technické služby, ktoré sa v meste starajú približne o 67 kilometrov ciest a chodníkov, sú už v súčasnosti podľa jeho slov na nastávajúcu zimnú sezónu pripravené. ,,Sú zásobené posypovým materiálom, pripravené sú aj mechanizmy," podotkol s tým, že aj v prípade náhlej zmeny počasia vedia TS adekvátne zareagovať.

Za zimnú údržbu platí mesto svojej spoločnosti paušálne. Minulý rok stála zimná údržba mesto 70 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM