Barbara Dallosová Kultúra

Vyberte si v predstihu, ktorá akcia je podľa vášho gusta: Čo môžete zažiť cez víkend v našom meste a okolí?

Nejaký ten oddych nikdy nezaškodí. A za dobrým relaxom netreba cestovať ďaleko. Ak rozmýšľate, čo si počas voľných dní počať v Žiari nad Hronom a okolí, ponúkame vám šikovný prehľad. Vybrali sme niekoľko našich tipov na tento víkend, ktoré by vás mohli osloviť.

Ilustračný obrázok k článku Vyberte si v predstihu, ktorá akcia je podľa vášho gusta: Čo môžete zažiť cez víkend v našom meste a okolí?
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Textilná tvorba 2015

piatok 11. decembra o 14:30 hod., Galéria NBS – Múzea mincí a medailí Kremnica
Súťažná výstava Textilná tvorba sa organizuje formou bienále, umožňuje autorom zaoberajúcim sa textilnou tvorbou predstaviť sa verejnosti v ucelenej kolekcii, prezentujúc tradičnú slovenskú textilnú tvorbu s využitím moderného autorského prístupu a s uplatnením v súčasnej dobe. Je jedinečná svojho druhu na Slovensku, pretože oslovuje širokú skupinu amatérskych tvorcov, ktorí majú príležitosť predstaviť sa verejnosti, nielen ako autori ale často krát prezentujú v dielach aj svoje vnútorné myšlienky a pocity. V rámci projektu sa na zúčastnených školách organizujú aj tvorivé dielne. Tento rok to bola modrotlač, zápästkové techniky a maľba na hodváb.

Štjavnycký vjanočný jarmok

11.12. – 12.12. (piatok až sobota), Kammerhof – nádvorie, Banská Štiavnica
Tradičné predvianočné podujatie historického mestečka už tento víkend. Na 12. ročníku sa návštevníci môžu tešiť na neopakovateľnú predvianočnú atmosféru, ktorá je umocnená vôňou tradičných vianočných špecialít, predajom vianočných stromčekov, originálnymi výrobkami šikovných remeselníkov ale aj bohatým kultúrnym programom (pečenie oblátok v historickej forme nad ohňom, liatie olova, Luciovské zvyky, živý Betlehem, vystúpenia detí z materských škôl, základnej a umeleckej školy a oveľa viac. Program čaká návštevníkov i v interiéri Kammerhofu.

Benefičný koncert My a naše mesto

piatok 11. decembra o 17:00 hod., Kino Vatra Nová Baňa
Hosťami benefičného koncertu s podtitulom Mamka a ocko v jednej osobe budú Kiko Balco a Stanka & Band. Účinkovať budú deti a mládež zo škôl a školských zariadení v Novej Bani.

Bad Karma Boy + Purist

piatok 11. decembra o 21:00 hod., Kino Akropola Kremnica
Majú za sebou vydarené albumy, spoločné jarné turné a úspešné festivalové leto. Elektropopoví Purist a pesničkoví Bad Karma Boy. Tentokrát zavítajú aj do miest, ktoré na jar vynechali. Pripravte sa na multižánrové večery elektroniky, inteligentného popu ale aj melanchólie a ojedinelej psychedélie.

KINOTIP: Krampus: Choď do čerta

sobota 12. decembra o 19:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom
Nová hororová komédia z dielne amerických tvorcov. Kto sa nikdy nebál, že ho odnesie čert na Mikuláša, nech hodí vianočnou ozdobou. A to ste nenarazili na toho najhoršieho, na Krampusa. Temný protipól všetkých pekných symbolov najkrajších sviatkov v roku dokáže spoľahlivo vystrašiť nie len deti, ale aj neveriacich dospelých. K tomu, aby sa vám zjavil a strčil vás do mechu, pritom stačí tak veľmi málo.

Divadlo JGT Zvolen: Hľadá sa Mikuláš!

nedeľa 13. decembra o 16:00 hod., MsKC Divadelná sála, Žiar nad Hronom
Mikulášska rozprávka o chlapcovi Dankovi, ktorý sa nevie dočkať Mikuláša a tak sa ho vyberie hľadať. S pomocou čarovnej rolničky navštívi rozličné krajiny sveta. Všade má však Mikuláš inú podobu! Najmenší diváci takto s humorom a poučením spoznajú sviatočné zvyky vo svete.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM