Barbara Dallosová Kultúra

Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Žiari a okolí

Nový mesiac klope na dvere a vy si už teraz môžete zaznačiť akcie, ktoré sa počas februára chystajú. Aby sme to uľahčili, prinášame vám rovnú desiatku z podujatí, ktoré podľa nás určite stoja za to!

Ilustračný obrázok k článku Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Žiari a okolí
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Oslavy mesta

5. februára, Svätokrížske námestie, Žiar nad Hronom
Tento rok Žiar nad Hronom oslavuje 770. výročie udelenia mestských práv. Radnica chystá veľkolepé oslavy. Chýbať nemá historický sprievod, ohňová šou, pečený býk či iné dobroty a headliner kultúrneho programu, kapela Hex. O podujatí sme písali tu: Oslavy mesta, aké Žiar ešte nezažil: Historický sprievod, ohňová šou, pečený býk… Poznáme aj meno headlinera!

Krem Basová

5. februára, 14:00 hod., Pešia zóna Kremnica Kremnická radnica pozýva na tradičné pochovávanie basy v centre historického mestečka. Podujatie bude niesť názov Krem Basová, návštevníkov čaká občerstvenie a samozrejme, typický maškarný sprievod.

STEFE Big Air v meste 2016

6. február, Štefánikovo námestie Kremnica
Odvážlivci lietajúci vo vzduchu v historickom centre Kremnice každoročne pritiahnu kopec divákov. Aj tento rok bude adrenalínovej šou STEFE Big Air v meste patriť začiatok februára a okrem skokov sa môžete tešiť aj na koncert mien ako Moja reč a Billy Barman.

Fašiangová veselica

9. februára, 11:00 hod., Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Tradičná ľudová zábava s bohatým programom spojená s pochovávaním basy o 22.00 ha následným disco karom s DJom. V programe sa predstavia domáce súbory ako FS Hron, MSS Sekera, do tanca zahrajú populárni Kašubovci a ako špeciálny hosť vystúpi Franta Uher s pásmom moravských ľudových piesní a humorného rozprávania.

Divadlo: Aj muži majú svoje dni

13. februára, 19:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Porozumieť ženám? Nemožné(?). Nahliadnite za oponu večných mužských únikov a priblížení sa svetu žien a riešenia dilemy: s nimi alebo bez nich? Rozohrané situácie prinesú množstvo zábavných momentov, nečakaných zvratov a zápletiek a možno aj odpoveď na otázku, či je vôbec možné žiť bez žien a ich večných mánií. Štyria sexi muži ponúkajú svoj návod. Hrajú: Branislav Deák, Ján Jackuliak / Marián Mitaš, Gregor Hološka, Milan Bahul, Réžia: Martin Mňahončák

Impro šou ZH

19. februára, 18:00 hod., Výstavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Skvelé improvizácie mladých žiarskych talentovaných umelcov. Účasťou podporíte a zároveň motivujete miestnych mladých umelcov, ktorí vždy veľmi zručne a zábavne v krátkom časovom úseku pripravia svoje vystúpenie. Pravidelné podujatie ponúka účastníkom kultúrny aj umelecký zážitok.

Benefičný galavečer

19. februára, 17:00 hod., MsKS Kremnica
Mestské kultúrne stredisko v Kremnici pozýva na Benefičný galavečer spojený s módnou prehliadkou špoločenských šiat v spoluorganizácii OZ Slnko ľadom, dobrovoľníkov na ochranu zvierať, mesta Kremnica a ZUŠ J.L.Bellu v Kremnici. Vstupné je dobrovoľné a výťažok z podujatia bude venovaný na podporu opustených a týraných zvierat.

10. TOK SLOV: Latinák a Martausová

19. februára, 19:00 hod., Kongresová sála Hotela Luna, Žiar nad Hronom
Jubilejné, 10. vydanie obľúbenej talkshow populárneho pesničkára, organizátora a producenta Janka Kulicha s exkluzívnymi hosťami … Najpopulárnejší slovenský herec a zábavač, hviezda filmov, seriálov aj reklám a človek s najokatejším pohľadom Lukáš Latinák a éterická kráska, ktorá si podmanila celé Slovensko srdiečkom v piesňach, ktoré píše len tak na počkanie hoci na obaly z bagiet Sima Martausová.

XXV. Pohár primátora

20. februára, 10:00 hod., Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Tanečno-športový klub Stella a MsKC Žiar nad Hronom pozývajú na medzinárodnú súťaž v tanečnom športe XXV. Pohár primátora Mesta Žiar nad Hronom.

Športovec mesta 2015

23. februára, 16:00 hod., Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Oceňovanie najúspešnejších športovcov mesta Žiar nad Hronom v atraktívnom galavečeri. V programe uvidíte populárneho speváka piesní F. Mercuryho alias Petra Paula Pačuta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM