Jakub Tílesch Rôzne

Výčiny počasia a povodne poškodili aj pivovarníkov

Po sľubnom náraste predaja piva v júni a v júli urobilo pivovarníkom škrt cez rozpočet augustové počasie. Pivovaru STEIGER Vyhne, a.s. sa nepriaznivo dotkli výčiny počasia sprevádzané lokálnymi povodňami a záplavami v okresoch Žiar nad Hronom a Priev

Najprv pre prietrže mračien vo Vyhniach musel byť odvolaný festival „STEIGER FEST VYHNE 2010“ a o týždeň nato povodne v okrese Prievidza zaplavili niekoľko prevádzok, kde sa čapuje STEIGER. Ďalšie škody vplyvom počasia vznikli na zariadeniach a vybavení letných terás, slnečníkoch, či reklamných baneroch, ale predovšetkým na chýbajúcich tržbách. Informoval o tom manažér marketingu pivovaru STEIGER Emil Mihálik.

,,V regióne Handlovej máme zatopené minimálne tri prevádzky. Prevádzkam s poškodeným výčapným zariadením sme pripravení operatívne pomôcť s opravou, alebo výmenou zariadenia. Zvláštnu kategóriu tvoria škody spôsobené náhlymi zmenami počasia sprevádzanými nárazovými vetrami. Tie poškodzujú nielen slnečníky, ale aj dočasné prístrešky a reklamné banery. Ľudia v postihnutých oblastiach majú teraz starosti s odpratávaním následkov živelných pohrôm a tak navštevujú pohostinské zariadenia iba minimálne. Výška všetkých škôd sa nedá odhadnúť, ale pocítime to hlavne na inak sľubne sa zvyšujúcom predaji ktorý – nebyť extrémov počasia, by bol aj v auguste prekonal minuloročnú úroveň“, konštatoval E.Mihálik.

Silné prietrže mračien a následne záplavy, ktoré vyčíňali v posledných dňoch v mestách Handlová, Prievidza a Nováky, ale aj viacerých obciach okresu Prievidza, resp. v Žiari nad Hronom, spôsobili mnohomiliónové škody na majetku a poškodili cesty, mosty, domy i firmy.

Pivovar STEIGER je trojkou na slovenskom trhu. Za prvý polrok 2010 predal v SR spolu 138 000 hl všetkých pív, čo je 100% z vlaňajška. Celkové tržby za prvých 6 mesiacov dosiahli výšku 8 mil. eur. Slabší predaj z jari a hlavne v daždivom máji dohnal pivovar v júni. Vyhniansky pivovar je významným distribútorom importovaných značiek Budvar, Zubr a Litovel na slovenskom trhu a okrem toho vyrába vlastné i privátne pivá na čele so značkou STEIGER. Všetky tieto značky sú vyrábané náročnou klasickou výrobou varením každej stupňovitosti zvlášť, s otvoreným kvasením v spilkách a dlhodobým zrením v ležiackých pivniciach, čo je pre pravú pivnú chuť nenahraditeľné.

STEIGER je najstarším slovenským pivovarom s bohatou tradíciou a takmer nepretržitým varením od roku 1473. Pivo sa v ňom varí na najmodernejších výrobných zariadeniach, ale stále klasickým postupom otvoreného a dlhodobého kvasenia. Dvojstupňové kvasenie v spilkách a ležiackých tankoch, s dlhodobým ležaním, dáva pivu jedinečnú, vyvážene horkastú chuť. STEIGER je čisto prírodný produkt, uvarený z pramenitej vody zo Štiavnických vrchov, kvalitného moravského jačmenného pivovarníckeho sladu a najlepšieho chmeľu zo žateckej oblasti.

Upozornenie: správa obsahuje komerčné informácie

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM