Barbara Dallosová Rôzne

Výherca našej foto súťaže Jakub (23): Zatmenie fotil cez zváračskú kuklu, TOTO je víťazný záber!

Naša súťaž o najoriginálnejšiu fotku fotku zatmenia Slnka má svojho víťaza. Do redakcie nám prišlo niekoľko desiatok záberov. Ten víťazný fotil mladý Prestavlčan zo svojho dvora.

Ilustračný obrázok k článku Výherca našej foto súťaže Jakub (23): Zatmenie fotil cez zváračskú kuklu, TOTO je víťazný záber!
Zdroj: TASR

Úžasné predstavenie v hlavnej úlohe so Slnkom a Mesiacom sme na nebi nad mestom sledovali v piatok dopoludnia. Vrcholné číslo, keď Mesiac prekryl väčšiu časť Slnka nastal krátko pre jedenástou. Počasie nám prialo a úkaz bol krásne viditeľný.

V Žiari sa sledovalo z ulíc, okien, škôl, či priamo z krajskej hvezdárne. Sledovalo aj fotilo. Zvečniť zatmenie si trúflo niekoľko z vás, svedčia o tom desiatky fotiek, ktoré nám od piatku prišli do redakcie. Nečudo, za jediný záber bolo možné získať 20 eurový budget na skvelý obed alebo večeru v žiarskej reštaurácii Hotela Luna.

Súťažilo aj video

Ako sme už minulý týždeň vysvetlili, objektívy súťažiacich sa nemuseli sústrediť len na oblohu. Mohlo ísť aj o fotku celkovej atmosféry v uliciach, tváre ľudí sledujúcich úkaz, pohľady na krajinu počas zatmenia… Dôležitý bol jednoducho nápad. A práve na ten stavil aj náš víťaz.

Okrem 39 záberov sa do súťaže zapojilo aj jedno video, zrýchlene zaznamenávajúce postupne sa strácajúce a opäť vynárajúce Slnko. Šancu vyjadriť názor a pomôcť pri výbere najlepšieho záberu sme dali aj vám, našim čitateľom.

Jakub fotil cez zváračskú kuklu

Pre autora najlepšieho záberu, 23-ročného Jakuba Kukučku z Prestavlkov je vraj fotenie radosť. ,,Najradšej fotím krajinu, lebo nič krajšie nepoznám, teda, okrem mojej priateľky," hovorí s úsmevom skromný víťaz.

Zatmenie fotil Jakub doma na dvore v Prestavlkoch. ,,Pri fotení som použil zváračskú kuklu, ktorej vnútro je vlastne aj na fotke. Fotka vznikla odrazom pozadia na sklíčku zváračskej kukly a v mieste odrazu čierneho foťáku je vidno aj dianie pred kuklou, teda samotné zatmenie," opisuje mladý fotograf vznik záberu.

Víťaznú fotku zatmenia, ale aj ďalšie zábery z objektívu mladého Prestavlčana si pozrite v našej galérii.

Titul.foto: ilustračné

Pre Jakuba (23) je fotenie vášeň: Najradšej zvečňuje krajinu
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM