Barbara Dallosová Šport

Výjazd žiarskych basketbalistov: Prvému súperovi to natreli, potom prišla Žilina... FOTO

Považskobystrickému súperovi sme ukázali kvalitnú hru. Po sladkom víťazstve ale Žiarčania stáli pred veľkou výzvou.

Ilustračný obrázok k článku Výjazd žiarskych basketbalistov: Prvému súperovi to natreli, potom prišla Žilina... FOTO
17
Galéria
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

V sobotu (18.2.) večer starší žiaci MŠK BK odohrali zápas v Považskej Bystrici. Súper odolával len prvú štvrtinu, tá pre Žiar skončila výsledkom 13:20. A vtedy to prišlo.

Ako namydlené blesky…

Ako opisuje tréner Juraj Horváth, Žiarčania zvyšovali tempo hry a celoplošnou obranou nútili súpera často chybovať. ,,Počas celého zápasu sa chlapci prezentovali dynamickým a rýchlym basketbalom. V tomto zápase sa našiel priestor na odskúšanie nových variant útočného, ako aj obranného systému," zhodnotil Hrováth.

V Žiline to bol zaberák

Po pocite víťazstva ale ešte Žiarčanov nečakal vytúžený oddych. V nedeľu stáli pred ďalšou výzvou – súperom zo Žiliny. Na žilinskej pôde bola na chlapcoch hneď od začiatku vidieť únava a nemohúcnosť v zakončení.

Prvú štvrtinu prehrali 13:8 a podľa trénera to mohlo to byť aj o oveľa viac, ale svoju streleckú impotenciu dokázali korigovať nasadením v obrane. Do polčasu sa podaril náskok súpera znížiť na 4 body a všetko bolo otvorené. Opäť však, ako aj na začiatku zápasu, sa chlapci nedokázali trafiť do koša po dvojtaktoch a v už prekonanej obrane súpera. Žilinčania naše chybičky dokonali využili a zaslúžene vyhrali.

,,Chlapcov treba pochváliť za 34 obranných doskokov, 22 získaných lôpt a celkom slušné šestky (30/20). Naopak, najviac nás sklamala dvojbodová streľba spod koša a blízkej vzdialenosti (60/17) a tiež absentoval útočný doskok (9)," hovorí tréner v číslach a dodáva, že po tomto zápase sa Žiarčania kvalifikovali do nadstavbovej časti šiestich družstiev, z ktorých postúpia štyri na finálový turnaj MS.

Výsledky:

IMC Slovakia Považská Bystrica – MŠK BK Žiar nad Hronom 56:94 (26:48)

  • Body: Novák Marek 16, Greguš Juraj 13, Kret Juraj 13 (8 doskokov), Babiak Jakub 11, Kucej Hugo 10, Grochal Marek 9 (1 trojka), – Golebiowski Matej 8, Švec Jakub 6, Lehotský Adam 2, Barcík Samuel 2, Bajnok Štefan 2, Király Pavel 2.

MBK Victoria Žilina – MŠK BK Žiar nad Hronom 66:60 (34:30)

  • Body: Kucej Hugo 21, Golebiowski Matej 11 (1 trojka), Kret Juraj 10 (9 doskokov), Novák Marek 7 (10 doskokov), Babiak Jakub 6, Balogh Boris 3 (1 trojka), Greguš Juraj 1, Grochal Marek 1.
  • Hrali: Švec Jakub, Šonkoľ Sebastián.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM