Krimi Rôzne Správy

Výjazd žiarskych hasičov: Oheň zachvátil podkrovie penziónu

Na miesto vyrážala početná technika, pohotový majiteľ ale hasil aj do príchodu profesionálov.

Ilustračný obrázok k článku Výjazd žiarskych hasičov: Oheň zachvátil podkrovie penziónu
Zdroj: TASR

Pri Počúvadlianskom jazere zasahovali dnes hasiči pri požiari podkrovia penziónu Pod Sitnom. ,,Išlo o malý požiar, došlo k zahoreniu ochrannej krytky na elektroinštalácii. Tým, že podkrovie bolo zateplené sklenou vatou, tak to dymilo," priblížil Milan Hrudka z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiari nad Hronom.

Na miesto bola podľa jeho slov vyslaná početná technika, požiar sa však podarilo veľmi rýchlo zastaviť aj vďaka tomu, že majiteľ použil hasiace prístroje. ,,Na pomoc nám prišli dobrovoľní hasiči z Banskej Štiavnice, posádka z Banskej Bystrice aj Žiaru nad Hronom," podotkol Hrudka. Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania, na mieste bol aj zisťovateľ príčin požiaru. Požiar sa zaobišiel bez zranení. Majiteľovi penziónu vznikla priama škoda 100 eur, avšak uchránené hodnoty boli vyčíslené na 300 000 eur.

Pri tajchu Počúvadlo horela chata aj v lete v roku 2014. Objekt, ktorý slúžil aj ako chata pre školákov či na organizovanie letných táborov, vtedy zhorel takmer do tla a škody sa vyšplhali na státisíce eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM