Stanislav Černák Krimi

Vykradnuté autá a to bez známok poškodenia: Vyčíňa na parkovisku automobilový fantóm?

Od jari zaznamenali policajti na jednom z inak pokojných parkovísk viacero vykradnutých áut. Majitelia štvorkolesových tátošov by teda mali byť ešte pozornejší, ako je tomu obvykle. Zaujímavé je, že vozidlá pri vlamačkách ani neboli poškodené.

Ilustračný obrázok k článku Vykradnuté autá a to bez známok poškodenia: Vyčíňa na parkovisku automobilový fantóm?
Zdroj: Dnes24.sk

Vo Zvolene na parkovisku pred obľúbenou turistickou lokalitou Pustý hrad zaznamenali približne od tohtoročnej jari zvýšený nárasť vlamačiek do odparkovaných áut. Ako nás informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, najnovším prípadom je vlámanie do auta Opel Meriva v lokalite Pod Dráhami na malom parkovisku pod Pustým hradom ešte zo začiatku júla.

„Doposiaľ neznámy páchateľ otvoril auto bez známok násilia. Z auta ukradol notebook v hodnote 500 eur a finančnú hotovosť 120 eur. Polícia už začala trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi,“ objasnila Faltániová.

Motoristi však si musia dávať pozor. Podľa polície totiž nejde o prvý takýto prípad! „Približne od jari sme zaznamenali nárast vlámaní do vozidiel parkujúcich pod Pustým hradom. Páchateľ sa do áut dostane tak, že vozidlo vôbec nepoškodí,“ povedala policajná hovorkyňa.

Policajti budú túto oblasť častejšie monitorovať, no na to by sa ľudia spoliehať nemali. Vyzerá to tak, že páchateľ vie veľmi dobre čo robí a keďže auto nepoškodí, majitelia áut si všimnú, že im niečo chýba až po niekoľkých dňoch. „Ľudia by si v aute nemali nechávať žiadne doklady, žiadne cennosti a ani iné veci. Čokoľvek, čo je v aute, aj keď je to v taške, priťahuje pozornosť zlodejov,“ varuje Mária Faltániová.

O tom, že vaše auto nemusí byť v bezpečí ani keď relaxujete na kúpalisku sme písali TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM