Rôzne Správy

Vylepšenia v obľúbených turistických lokalitách: Novinka čaká aj centrum Štiavnice

Banskoštiavnický región nemá núdzu o návštevníkov celoročne. V uplynulej dobe dobe zrekonštruoval niektoré zo svojich lákadiel.

Ilustračný obrázok k článku Vylepšenia v obľúbených turistických lokalitách: Novinka čaká aj centrum Štiavnice
Zdroj: TASR

Dolnohodrušský banský jarok, ktorý bol zdevastovaný po ťažbe dreva, sa podarilo Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OO CR) Región Banská Štiavnica v uplynulom období upraviť.

Ako priblížil riaditeľ organizácie Igor Kuhn, jarok, ktorý je využívaný aj ako bežkárska či cyklistická trasa, sa podarilo upraviť vďaka dotácii vo výške 7500 eur z Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). ,,Keďže boli na ňom koľaje, tak sme ich zahladili. Spravili sme na ňom odrážky, aby mala kadiaľ odtekať voda," priblížil s tým, že vyčistili aj jeden menší banský jarok.

Organizácia v minulom roku zrekonštruovala aj Náučný chodník Paradajs začínajúci v sedle Červená studňa. Podľa Kuhna bol v zlom stave, jeho obsah bol zložito podaný.

,,Preto sme sa postarali o nový obsah. Snažili sme sa ho urobiť pútavo," podotkol s tým, že návštevníci sa napríklad dozvedia, kedy vybuchla štiavnická sopka, no dočítajú sa aj o živote baníkov. Na jeho trase je podľa Kuhna 15 tabúľ, z toho štyri panoramatické. Na opravu chodníka využila organizácia grant z BBSK vo výške 15 000 eur.

V letnom období, počas hlavnej turistickej sezóny, by mali vďaka OO CR Región Banská Štiavnica pribudnúť na Námestí sv. Trojice predajné stánky určené pre lokálnych hand made výrobcov. Aj tento projekt organizácie podporil kraj a to dotáciou vo výške 3300 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM