Barbara Dallosová Správy

Vyľudnené žiarske kupko: Tento rok rekordy padali, no nie vo vysokej návštevnosti

Práve naše plážové kúpalisko je obľúbeným miestom mnohých Žiarčanov. Keď vládli trópy praskalo vo švíkoch, komický je ale aj jeden jediný návštevník, ktorý sa rozhodol okúpať aj v nepriaznivom počasí. V porovnaní s minulým rokom sú ale čísla poriadnym prekvapením...

Ilustračný obrázok k článku Vyľudnené žiarske kupko: Tento rok rekordy padali, no nie vo vysokej návštevnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Teplejší ako jún, menej upršaný ako august. Mesiac júl by mal byť na kúpaliskách vrcholom letnej sezóny. Schladiť sa vo vlažnej vode sa ale človeku žiada len vtedy, keď ho predtým prehreje poriadne silné slniečko. Aj výkyvy počasia boli jedným z dôvodov veľkých rozdielov v návštevnosti.

Jeden verzus stovky

Za celý tohtoročný júl prešlo podľa Petra Jagoša z Technických služieb bránami žiarskeho kúpaliska 7 691 návštev­níkov. Najviac sa ich rozhodlo osviežiť alebo nachytať bronz 20.júla. V priestoroch kupka sa v tento deň hmýrilo 1 501 návštev­níkov. Naopak najvyľudnenejšie bolo kúpalisko 2.júla, kedy sa naň vybral presne jeden odvážlivec. Celková návštevnosť od začiatku sezóny do konca júla bola 7 944 kúpaniachti­vých.

Obrovský rozdiel

Tisíce ľudí v niekoľkotisícovom meste sa síce javí ako slušná návštevnosť, čísla z minulého roka ale prekvapujú. Oproti minuloročnému júlu s neuveriteľným číslom 17 743 návštev­níkov sa ten tohtoročný, ledva osemtisícový ihneď zdá trochu inak. V rekorde najnižšej návštevnosti sa ale minulý rok až tak nelíši. Rovnako ako tohtoročného jedného návštevníka, aj minulorčné minimum by ste spočítali na jednej ruke. 15. júla 2013 ich na kúpalisko prišlo presne päť.

Počasie tento rok potrápilo plážové kúpalisko nielen nižšou návštevnosťou, pozrite, akú šarapatu tam nedávno narobila búrka: Potopa na žiarskom kupku OBRAZOM: Vedrá a metly nestačili, na pomoc prišli hasiči!

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM