Barbara Dallosová Správy

Vynovená Hviezdoška OBRAZOM: Takto vyzerá dokončená oddychová zóna

Trvalo to niekoľko mesiacov, no dnes už má medziblokový priestor na žiarkom sídlisku novú tvár. Basketbalové ihrisko, bežecká dráha, detská zóna s atrakciami, nové lavičky a vysadená zeleň. Pozrite foto!

Ilustračný obrázok k článku Vynovená Hviezdoška OBRAZOM: Takto vyzerá dokončená oddychová zóna
Foto: Barbara Dallosová

Plány so spustnutým medziblokovým priestorom na Hviezdoške avizovalo mesto už dávnejšie. Premena nevyužitého dvora na modernú relaxačnú zónu stála 140 000 eur, z toho časťou prispela Nadácia ZSNP a Slovalco.

Stihli to

Práce na sídlisku začali v júni tohto roka, komplikovalo ich ale vrtošivé počasie. Mesto vtedy sľubovalo, že napriek upršanému letu bude medzibloková zóna hotová koncom októbra. A svoj sľub dodržalo. Včera (28.10) primátor Peter Antal dokončenú oddychovú zónu oficiálne otvoril.

Niečo chýba

Oddychová zóna má takmer všetko, čo bolo pri jej plánovaní obyvateľom sľubované. Jedna zmena oproti pôvodnému plánu ale nastala. Súčasťou zóny mal byť totiž aj malý svah na sánkovanie. Ten tam ale nenájdete. ,,Proti kopčeku na sánkovanie boli námietky zo strany občanov, že sa do priestoru nehodí, a obyvatelia sídliska ho nechceli mať pod oknami. Rozhodli sme sa teda pre iné riešenie. Upravíme kopec na ktorom sa deti sánkovali aj doteraz. Medzi garážami a Hviezdoslavovou ulicou," vysvetľoval tesne pred dokončením prác Igor Rozenberg, riaditeľ Technických služieb, ktoré sa na prácach podieľali.

Oddychová zóna na Hviezdoške je dokončená!
14
Galéria
Foto: Barbara Dallosová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM