Barbara Dallosová Správy

Vynovený priestor pred žiarskou jednotkou: Tisíce eur na opravy venoval sponzor!

Osvetlenie, nová dlažba, obrubníky, zeleň zábradlia...Priestranstvo pred žiarskou jednotkou sa mení na nepoznanie. Opravy za viac než 10 000 eur platí firma, ktorá vedľa školy stavia nákupné centrum. Väčšina prác je už hotová, pozrite, ako to tam vyzerá...

Ilustračný obrázok k článku Vynovený priestor pred žiarskou jednotkou: Tisíce eur na opravy venoval sponzor!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Tento mesiac a mesto pustilo do revitalizácie plochy pred jednou zo žiarskych základných škôl na ulici Dr. Janského. Ako prvé sa osadilo osvetlenie. Potom zmizol zničený asfaltový povrch, ktorý pamätal aj lepšie časy, a vystriedala nová betónová dlažba. ,,Dlažba ktorá bola jedným z najzásadnejších zásahov je už hotová, práce ale budú ešte pokračovať. Osádzať sa bude aj nové zábradlie,“ povedal hovorca mesta Martin Baláž.

Socha partizána zostáva

Viac než polstoročia je dominantou žiarskej ulice Dr. Janského socha Ladislava Exnára. Tá sa bude pred základnou školou týčiť aj naďalej. Tá v rámci revitalizácie prešla procesom údržby. ,,Sochu čistil archeológ Peter Mosný. Snažíme sa, aby boli takto udržiavané všetky sochy v meste, čistenie sa nerealizovalo len kvôli estetizácii priestranstva," vysvetľuje Baláž.

Zajtrajšie oslavy

Práve na priestranstve, ktoré ešte stále prechádza rekonštrukciou by sa už zajtra mali konať oslavy výročia SNP. Podľa hovorcu by nemal nastať žiadny problém. ,,Keďže dlažba aj väčšina ostatných prác je už hotová, oslavám nebude nič brániť," uisťuje.

Cvakať bude sponzor

Cena estetizácie priestoru pred školou sa vyšplhala na viac než desiatku tisíc eur. Tie ale nepôjdu z vrecka samosprávy. ,,Na financovaní sa mesto dohodlo so spoločnosťou KLM real estate, ktorá hneď vedľa školy stavia obchodné centrum," dodáva Baláž na záver.

Fotky už takmer hotovej rekonšturkcie si pozrite v našej galérii.

Priestranstvo pred žiarskou jednotkou prechádza estetizáciou
9
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM