Marcel Páleš Samospráva

Výsledok Kotlebu zaujal aj našich južných susedov: TOTO sú titulky maďarských médií!

O výsledku druhého kola župných volieb v našom kraji sa hovorí už aj v Maďarsku. Médiá tam priniesli viaceré články, ktorými upozornili na prekvapujúce víťazstvo Mariana Kotlebu.

Ilustračný obrázok k článku Výsledok Kotlebu zaujal aj našich južných susedov: TOTO sú titulky maďarských médií!
Zdroj: TASR

„V Banskej Bystrici uspel slovenský Jobbik“, „Kotlebovi pomohla rómska téma“, „Šokujúci výsledok – vyhrala extrémna pravica“ – pod týmito titulkami informovali maďarské médiá o výsledku druhého kola župných volieb na Slovensku, v ktorých post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) získal kandidát Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba.

Podľa webového vydania týždenníka Heti Világgazdaság (Hvg.hu) v župných voľbách na Slovensku „vyhral nacista pochodujúci vo vojenskej uniforme“. Server poznamenáva, že Kotleba sa stal známym ako predseda niekdajšej strany Slovenská pospolitosť, ktorej členovia pochodovali v oblečení pripomínajúcom uniformy a na podujatiach neraz podnecovali k nenávisti voči Rómom.

Ľavicový denník Népszava označil výsledky župných volieb v BBSK za šokujúce. Pravicový spravodajský server Mandiner.hu v tejto súvislosti poznamenal, že atmosféra sa na Slovensku určite zmení v tom, že extrémistické názory dostanú voľný priestor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM