Webnoviny - Rôzne

Výstavba rýchlostnej cesty R1 sa zintenzívnila

Výstavba rýchlostnej cesty R1 Nitra, západ – Tekovské Nemce a Banská Bystrica – severný obchvat sa v júni zintenzívnila. Na výstavbe sa podieľalo viac ako 2 700 pracovníkov, takmer 700 strojov a rovnaký počet dopravných prostriedkov

V máji išli práce pomalšie pre nepriaznivé počasie. Zhotoviteľ projektu Granvia Construction, s.r.o. sa podľa harmonogramu sústredil na práce na mostoch, cestných objektoch a oporných múroch.

Ako informovala Lenka Kubejová z útvaru komunikácie Granvia Construction, s.r.o., pokračovali práce na sanácii podložia, budovaní násypov a začala sa výstavba cestnej kanalizácie. Na mostných objektoch pokračovala výstavba najmä na spodných stavbách. Výrazný pokrok nastal na estakáde nad Priemyselnou ulicou v Nitre, kde sa popri prácach na pilotáži a spodnej stavbe podarilo zabetónovať prvý segment nosnej konštrukcie.

Na prvom úseku cesty Nitra, západ – Selenec bolo ku koncu júna dokončených 88 a rozpracovaných 64 stavebných objektov. Most Lehota už uviedli do predčasného užívania. Na úseku Selenec – Beladice bolo ku koncu mesiaca dokončených osem stavebných objektov a rozpracovaných ďalších 49. V úseku Beladice – Tekovské Nemce pracovali cestári najmä na hlavných mostných a cestných objektoch. Ku koncu júna zhotoviteľ stavby dokončil 34 objektov a ďalších 39 objektov rozpracoval. Deväť stavebných objektov je už skolaudovaných a odovzdaných do užívania. V úseku Banská Bystrica – severný obchvat bolo ku koncu mesiaca dokončených 85 a rozpracovaných 119 stavebných objektov.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM