Martin Károly Rôzne

Vytiahli ho po 14-tich hodinách

Žiar nad Hronom 7. mája - Kamión, ktorý po nočnej havárii zostal v konštrukcii nadjazdu, vyťahovali približne po 14. hodinách. Betón nadjazdu bol pri kolízii ešte nestvrdnutý, hrozilo poškodenie stavby.

Polícia objasňuje dopravnú nehodu, ktorú zapríčinil 45-ročný vodič nákladného motorového vozidla Scania s návesom z Moldavy nad Bodvou. Toho pri jazde smerom od Žiaru nad Hronom na Ladomerskú Viesku pravdepodobne postihol mikrospánok. Dostal sa pod novovybudovaný nadjazd rýchlostnej komunikácie R1 vedúci ponad cestu 1/50 a čelne zrazil podporné stojky a konštrukciu, ktorou je podopretý budovaný nadjazd. Časť z konštrukcie spadla na kabínu ťahača a na časť návesu. Kamión zostal nepojazdný, zakliesnený pod nadjazdom.
„Vodič sa pri nehode nezranil, alkohol u neho zistený nebol. Celková škoda sa odhaduje na viac ako 80.000 eur. Z dôvodu poškodenia nosníkov mosta je od 0.20 h do 16.30 h, úplne uzatvorená cesta 1/50 v Žiari nad Hronom,“ dodala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

/mak/, Tasr

Vytiahli ho po 14-tich hodinách
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM