Barbara Dallosová Šport

Vytúžená výhra Žiarčanov na FOTKÁCH: Konečne prišla odveta!

Žiarski basketbalisti majú za sebou niekoľko prehier. Zdá sa, že karta sa obrátila a Žiarčania majú vo vrecku postup do tretieho kola Slovenského pohára.

Ilustračný obrázok k článku Vytúžená výhra Žiarčanov na FOTKÁCH: Konečne prišla odveta!
9
Galéria
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Žiarski muži BK MŠK Žiar nad Hronom absolvovali zápas proti Rožňavčanom v 2. kole Slovenského pohára (12.11.). Po niekoľkých prehrách v sezóne sa karta obrátila a naši basketbalisti sa tešia z výhry i z postupu do tretieho kola.

Nasadenie po prestávke

Odvetný zápas začali Žiarčania dobre, dvoma úspešnými trojkami a jednou dvojkovou strelou sa hneď dostali do úvodného vedenia.

Chvíľu to nevyzeralo dobre, keď sa po niekoľkých nepremenených strelách spod koša dostali do päťbodového vedenia hráči Rožňavy. Nasledoval ale oddychový čas cez ktorý naši basketbalisti načerpali energiu aj motiváciu.

,,Pripomenuli sme si veci, ktoré sme chceli dodržiavať v obrane, to, že musíme dávať väčší dôraz na zakončenia a dať do hry viac energie. Potom v našej hre nastal obrat a už prvú štvrtinu sme dokázali vyhrať. V druhej štvrtine sme ďalej pokračovali v dobrom výkone hlavne v obrane, keď sme kolektívnou obrannou hrou dokázali eliminovať najlepšieho hráča a strelca hostí a tým sme udržali hosťujúci tím na polčasových 35 bodov a vytvorili sme si 15 bodový polčasový náskok," opisuje vyburcovaný výkon po prestávke tréner Karol Kučera.

Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Postup vo vrecku

V druhom polčase Žiarčania udržali tempo hry, v tretej štvrtine dovolili súperovi streliť len 11 bodov a náskok postupne narastal. V štvrtej štvrtine si už naši udržali postupový výsledok, do hry sa zapojili aj ostatní hráči a zápas dohrali vo víťaznej pohode.

,,Družstvo s Rožňavy bolo pre nás počas oboch zápasov veľmi dobrým súperom a je fakt škoda, že tímy z 2. ligy nehrajú celoslovenskú prvú ligu, ktorá by tým nabrala na kvalite a väčšej konkurencii. My sa tešíme na ďalšie zápasy o Slovenský pohár. V treťom kole nás čaká určite kvalitný súper," skonštatoval po výhre tréner.

Radosť neskrývali ani hráči. Ako hovorí vedúci družstva a hráč Peter Kaňa, na najbližšieho súpera sa tešia. ,,Chcem poďakovať aj fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť a vytvorili perfektnú domácu atmosféru, ktorá nám pomohla k dôležitému víťazstvu," dodal Kaňa na záver.

Výsledky

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – BK ŠPD Rožňava 92 : 57 (24:18, 26:17, 25:9, 17:13)
  • Body MŠK BK Žiar nad Hronom: Maroš Minárik 26b., Maroš Vrtík 21b., Vladimír Kašša 21b., Daniel Javúrek 18b., Lukáš Tkáč 4b., Marek Páleník 2.,
  • Hrali: Ladislav Galovič, Ľubomír Kuchár, Dávid Novosádek
  • Body BK ŠPD Rožňava: Lichvár 20b., Beshir 12b., Halko 10b.
  • Trestné hody: ZH: 14/28, RV: 9/12
  • Fauly: ZH: 21, RV: 22
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM