Barbara Dallosová Rôzne Správy

Z pohľadu na strop žiarskeho podchodu mrazí: Čo na to mesto? FOTO

Odlupujúca sa omietka a vlhké škvrny. Na stav stropu žiarskeho podchodu nás upozornila Žiarčanka, ktorá cezeň každý deň meria cestu do práce.

Ilustračný obrázok k článku Z pohľadu na strop žiarskeho podchodu mrazí: Čo na to mesto? FOTO
7
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

,,Tie steny sú krásne pomaľované, ale keď sa človek pozrie hore, tak to je strašné. Veď to raz niekomu spadne na hlavu," upozornila nás na zničený strop v podchode pod hlavným ťahom čitateľka Ivica.

Podchod vedúci popod Ul. SNP je jedinou funkčnou stavbou tohto typu v meste. Pred dvoma rokmi prešiel podchod rekonštrukciou a dostal nový vonkajší plášť, zábradlia a osvetlenie schodiska. Minulý rok sa dočkali obnovy aj vnútorné steny, ktoré zdobia výjavy zo Žiaru vytvorené mladým umelcom.

Stavba, ktorá je majetkom mesta, ale stále bojuje s nevyhovujúcim stavom stropu. Pri zodvihnutí zraku sa Žiarčanom naskytne pohľad na veľké premočené plochy a odpadávajúce kusy omietky (FOTO v galérii).

Mestská samospráva o probléme vie, v súčasnosti ale strop podchodu rekonštruovať nemôže. Situáciu mesto rieši v súčinnosti so Slovenskou správou ciest (SSC). ,,Sondami bolo zistené, že zatekanie je spôsobené tým, že je tam zle odvádzaná dažďová voda, ktorá do podchodu preniká. Podľa dohody má SSC previesť rekonštrukciu toho odvodnenia. Keď budeme vidieť, že už tam nezateká, vtedy môžeme pristúpiť k rekonštrukcii zvnútra. Keby sme ten plafón opravili teraz, keď je stále problém so zatekaním, tak do roka je to opäť v takomto stave," uviedol vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Ako pre Žiar24 potvrdila hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová, spoločnosť v súčasnosti opravu cestnej kanalizácie v blízkosti podchodu obstaráva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM