Monika Obrtalová Krimi

Za zabitie chlapca v Rudlovej dostal 16 rokov

Krajský súd v Banskej Bystrici včera na verejnom zasadnutí v trestnej veci proti obžalovanému Michalovi V. pre obzvlášť závažný zločin vraždy zrušil napadnutý rozsudok okresného súdu vo výroku o uloženom treste odňatia slobody a spôsobe jeho výkonu,

Michal 22. apríla v roku 2011 na futbalovom ihrisku v banskobystrickej časti Rudlová bodol nožom maloletého Petra, ktorý zraneniam podľahol. „Rozhodujúc sám odsúdil obžalovaného Michala V. na trest odňatia slobody vo výmere 16 rokov nepodmienečne so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň uložil obžalovanému ochranný dohľad na jeden rok,“ uviedla pre TASR hovorkyňa krajského súdu Nina Spurná. Súd mu taktiež uložil povinnosť nahradiť škodu poškodeným manželom Petrovi R. a Slávke R. v sume 1623,88 eura. Poškodení sa so zvyškom ich nároku na náhradu škody odkazujú na občianske súdne konanie. Výrok súdu o uloženom treste prepadnutia veci a uložení protialkoholického liečenia ústavnou formou týmto rozhodnutím zostal nedotknutý.

Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici uznal 6. decembra 2011 Michala za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy a odsúdil ho na nepodmienečný trest odňatia slobody vo výške 13 rokov v ústave na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Michal mal v čase činu v krvi najmenej 1,73 promile alkoholu. Súd mu uložil aj ochranné protialkoholické liečenie ústavnou formou a ochranný dohľad na jeden rok. Mal tiež nahradiť škodu poškodeným manželom vo výške viac ako 74.000 eur. Tragédia sa stala 22. apríla 2011 v Banskej Bystrici na futbalovom ihrisku v časti Rudlová po 18.00 h po predchádzajúcom slovnom konflikte. Michal jedenkrát bodol nožom maloletého Petra, ktorý napriek včasnej odbornej lekárskej pomoci na mieste zraneniam podľahol.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM