Barbara Dallosová Rôzne

Zabaviť sa a zároveň si pochutnať? Letné akcie v Žiari a okolí ako šité pre gurmánov

Leto so sebou prináša skvelé akcie pod holým nebom. A mnohí ocenia práve tie, na ktorých sa dajú ochutnať rôzne špeciality. Vyrazte si na gastrovýlet :)

Ilustračný obrázok k článku Zabaviť sa a zároveň si pochutnať? Letné akcie v Žiari a okolí ako šité pre gurmánov
Zdroj: TASR

Cechové hody kremnické, Kremnica

Stredoveký festival poteší nielen milovníkov histórie, ale aj pôžitkárov. Dobýjanie mesta a Cechové hody kremnické prinesú širokú ponuku autentických vystúpení, prednášok, tematických súťaží, ukážok prác remeselníkov a v neposlednom rade, dobrého jedla. Na naše chuťové bunky zaútočia vône jedál pripravovaných na ražni či v pariacich sa kotlíkoch. Samozrejme, podľa tradičných receptov. Kremnicou budú rozvoniavať napríklad dobové polievky, placky, zapekačky, paštéty či rôzne sladké maškrty. Cechové hody kremnické nás čakajú už tento víkend (22. – 23.7.).

Pozrite si program podujatia: Cechové hody kremnické: Podrobný dvojdňový program hodina po hodine

Beerfest + súťaž vo varení gulášu, Žiar nad Hronom

Hoci Beerfest sa nesie v prvom rade v znamení piva, hladný na ňom nezostane nikto. 4. ročník obľúbeného podujatia s bohatým sprievodným programom, súťažami a koncertami nás čaká 20. augusta v žiarskom Parku Štefana Moysesa. Neodmysliteľnou súčasťou pivného festivalu je gulášové derby. Súťažné tímy sa snažia vo svojich kotlíkoch pripraviť tú najväčšiu gulášovú lahôdku. Najlepšie je ochutnať rovno všetky :)

Sitnianska paškrta, Banská Štiavnica (Počúvadlo)

Sitnianska paškrta je festival vo varení varení regionálnych jedál v kotlíku. Pri jednom z najznámejších štiavnických tajchov súťažia družstvá vo varení kotlíkových špecialít. Zadanie pre kuchárskych majstrov je teda jasné. Jedlo môže byť akékoľvek, dôležité však je, aby sa na jeho prípravu použil kotlík. Fantázii a chutiam účastníkov sa teda medze nekladú a s kotlíkom môžu fajnšmekri čarovať. Všakovaké dobroty budú pri počúvadlianskom jazere rozváňať 20.8.

Čítajte tiež:

Kompletný program Kremnických gagov v kocke: Produkcie, časy, miesta, ceny…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM