Barbara Dallosová Šport

Zabojovali v zahraničnej konkurencii: Pozrite, ako z toho vyšli Karkuš či Barančoková!

Viac než dvestovka plavcov z 31 domácich i zahraničných klubov a medzi nimi osem žiarskych talentov. Želiezkami v ohni boli nielen Alex Karkuš a Ema Barančoková. Čítajte, ako sa darilo našim ôsmim statočným.

Ilustračný obrázok k článku Zabojovali v zahraničnej konkurencii: Pozrite, ako z toho vyšli Karkuš či Barančoková!
Zdroj: Dnes24.sk

Plavecký klub v Rimavskej Sobote zorganizoval už 4.ročník medzinárodného preteku pod názvom Pohár priateľstva. Tento rok sa preteku zúčastnilo celkom 236 plavcov z 31 klubov Slovenska, Maďarska a Srbska. Medzi nimi nechýbali ani naši plavci. Svojimi najlepšími časmi sa na pretek nominovali Ema Barančoková, Alex Karkuš, Šimon Veselý, Tereza Veselá, Melisa Martina Bartková, Alexandra Koštová, Andrej Považan a Viktória Máliková. Súťažiaci počas troch plaveckých poldní absolvovali viac ako 1400 štartov, naši plavci sa na štart postavili celkom 51-krát.

Naša najmladšia nádej

V kategórii C (9–10ročných) súťažila najmladšia účastníčka Viktória Máliková, ktorá si najlepšie počínala v disciplíne 50m znak, kde obsadila 4.miesto. Dve piate miesta si vyplávala v disciplínach 50 a 200m voľný spôsob, šieste miesto v kraulovej stovke a desiata skončila v motýlikovej 50-tke.

Béčko plné umiestnení

Do silnejšej kategórii B (11–12ročných) sa nominovali Tereza Veselá, Melisa Martina Bartková a Andrej Považan. Tereza Veselá najlepšie umiestnenie získala v disciplíne 100m motýlik, v ktorej obsadila 4.miesto. V znakovej 50-tke skončila ôsma, trikrát desiata bola v disciplínach 50m voľný spôsob, 50m prsia a 100m znak. Vyslúžila si tiež dve jedenáste miesta za motýlika na 50 a 200m voľným spôsobom, trináste miesto jej patrí za 200m polohovku a šesťnáste za kraulovú stovku.

Andrej Považan sa v prvej desiatke udržal v disciplíne 50m motýlik, 13.miesto si vyplával v prsiarskej 50-tke, sedemnáste v kraulovej 200-vke a osemnáste v kraulovej 50-tke. Melisa Martina Bartková bola najúspešnejšia v disciplíne 50m prsia, kde obsadila 13.miesto, 18.miesto v motýliku na 50m a 21.miesto v polohovke na 200m.

Alexandra Koštová bola najlepšia v prsiach na 100m, ktoré jej zabezpečili 14.miesto a na 50m, kde skončila o miesto nižšie, na 15.mieste. Za stovkový znak získala 20.miesto, v ostatných disciplínach sa umiestňovala za prvou dvadsiatkou najlepších.

Šimon vo finále

V kategórii A (13–14ročných) naše mesto reprezentoval Šimon Veselý. Najlepšie umiestnenie si vyplával v disciplíne 100m prsia a to 7.miesto. V tejto disciplíne sa prebojoval nakoniec aj do finále, kde skončil na 6.mieste. V prsiach na 50m skončil deviaty, v jednotlivých polohovkových disciplínach získal jedenáste, dvanáste, šestnáste a osemnáste miesto.

Najnáročnejší boj v rukách Emy a Alexa

Do najvyššej a náročnejšej kategórie OPEN (15roč. a starší) tento rok postúpili Alex Karkuš a Ema Barančoková. Zabojovať tak museli aj s podstatne staršími a zdatnejšími plavcami. V znakovej stovke sa svojím piatym najlepším časom medzi najsilnejších plavcov do finále prebojoval Alex, kde svoju 5.priečku potvrdil. Dve šieste miesta vyplával v polohovke na 100 a 200m, dve ôsme v disciplíne 50m prsia a 50m znak a deviate v motýliku na 100m. Zberateľ umiestnení pokračoval jedenástym miestom za stovku na voľný spôsob a k tomu pridal ešte 12.miesto za 50m motýlik a 15.miesto za 50m voľný spôsob.

Ema Barančoková najlepšie zaplávala znakovú 50-tku, kde skončila desiata. Dvakrát 12.miesto obsadila v disciplíne 50m voľný spôsob a 100m znak, 14.miesto si vyplávala na 100m voľný spôsob, 15.miesto jej patrí za 200m voľný spôsob 16.miesto za 50m motýlik.

Čítajte rozhovor s jednou z tréneriek žiarskeho plaveckého klubu: Známa žiarska telocvikárka a trénerka Miroslava Mesárošová: Nerada vidím študentov vysedávať po krčmičkách!

Pozrite aj: Mesto dalo zadosť žiarskym športovcom aj ohnivým programom: Pozrite KOMPLETNÝ ZOZNAM najlepších!

Foto: PK MŠK Žiar nad Hronom /na fotke – s trénerkou M.Bartkovou/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM