Barbara Dallosová Krimi

Záchranári o nehode na R1: Muž (†85) nemal šancu, jeho manželku prevážal vrtuľník

Záchranári hovoria o zásahu pri tragickej dopravnej nehode pri Žiari. V autobuse v čase nehody sedelo 24 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Záchranári o nehode na R1: Muž (†85) nemal šancu, jeho manželku prevážal vrtuľník
Zdroj: AIR - TRANSPORT EUROPE, spol.

Smrť 85-ročného dôchodcu z Bratislavy si vyžiadala nedeľná (10.7.) dopravná nehoda autobusu na rýchlostnej ceste R1 medzi Žiarom nad Hronom a Zvolenom. Pre TASR to potvrdila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ako uviedla, k nehode došlo krátko po 11.00 h pri Hronskej Dúbrave v okrese Žiar nad Hronom. Dôchodca zraneniam na mieste podľahol. Jeho manželku previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice.

O nehode sme vás informovali v článku: Tragédia na R1 pri Žiari: Cestujúci (†85) z autobusu nehodu neprežil!

Manželku prevážal vrtuľník

Ako uviedol Andrej Hirjak, zastupujúci hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR, na mieste nehody zasahovali tri pozemné posádky záchranárov a vrtuľník. Napriek rozšírenej resuscitácii a veľkej snahe záchranárov sa už muža nepodarilo zachrániť. ,,Utrpel poranenia nezlučiteľné so životom," konštatoval Hirjak. Ženu v kritickom stave transportovali leteckí záchranári do banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice. Utrpela poranenia postihujúce viaceré oblasti tela.

Sedeli v päťke

Podľa Hirjaka záchranári vyšetrili ostatných 24 cestujúcich a ponechali na mieste zásahu. Pri nehode sa vážnejšie nezranili a nebola nutná ich hospitalizácia. Boli však vystrašení a vystresovaní.

Nehoda je v štádiu vyšetrovania, polícia prizvala znalca z odboru cestnej dopravy. Ako informovala Faltániová, vodič autobusu z doposiaľ nezistených príčin dostal defekt na ľavom prednom kolese, prešiel do ľavého jazdného pruhu a narazil do zvodidiel. ,,Pri náraze sa rozbilo posledné bočné okno, cez ktoré vypadli dve osoby," dodala. Manželia z Bratislavy sedeli v autobuse práve na sedadlách v poslednej „päťke“.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM