Barbara Dallosová Rôzne

Zalyžujete si na X-boxe, ochutnáte severské špeciality: Do Žiaru mieri Nórsky deň

Kúsok nefalšovanej Škandinávie si užijeme bez toho, aby sme vytrčili päty z mesta. Pozrite čo sľubuje netradičné podujatie, ktorého organizátorom je samotná nórska ambasáda.

Ilustračný obrázok k článku Zalyžujete si na X-boxe, ochutnáte severské špeciality: Do Žiaru mieri Nórsky deň
Zdroj: Dnes24.sk

Ochutnať špeciality nórskej kuchyne, zalyžovať si na X-boxe či dozvedieť sa viac o mytológii a divadle Nórska budú môcť Žiarčania počas podujatia s názvom Nórsky deň, ktoré chystajú 10. novembra v žiarskom Mestskom kultúrnom centre (MsKC).

Hlavným organizátorom podujatia je nórska ambasáda, ktorá si Žiar nad Hronom vybrala preto, že tu pôsobí viacero nórskych firiem. ,,Ich cieľom je urobiť prezentáciu Nórska, kultúry, prírody. Chcú takýmto spôsobom predstaviť miestnym ich krajinu," hovorí Michaela Pribilincová, riaditeľka MsKC, ktoré je spoluorganizátorom podujatia.

Vstup na podujatie bude bezplatný. ,,Program sa začne o 14.00 hod. kvízom pre žiakov základných škôl. Pripravené budú aj tvorivé dielne, premietať sa budú nórske filmy pre deti i dospelých," priblížila Pribilincová s tým, že k dispozícii bude aj informačný stánok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM