Katarína Reiterová Samospráva

Voľby nového primátora: K urnám pôjdeme v júni, kto bude kandidovať?

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška vyhlásil termín doplnkových primátorských volieb na 29. júna tohto roku. V tento deň si budú Žiarčania voliť svojho nového primátora. Funkčné obdobie nového primátora bude do konca roku 2014.

Ilustračný obrázok k článku Voľby nového primátora: K urnám pôjdeme v júni, kto bude kandidovať?
Foto: Martin Károly

Po odstúpení bývalého primátora Ivana Černaja sa vedenia mesta ujal viceprimátor Peter Antal. Ten zatiaľ ako jediný potvrdil, že chce kandidovať za primátora mesta v predčasných voľbách. „Prišiel som sem na dlhšie obdobie ako pár týždňov. Mám množstvo nápadov, ktoré by toto mesto mohli posunúť ešte ďalej,“ povedal pre žiar24 Antal.

Ďalším možným kandidátom je aj lekár a poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja Ladislav Kukolík: „Predpokladám, že do dvoch týždňov usporiadam tlačovku, na ktorej oznámim svoje rozhodnutie občanom mesta,“ povedal nám dnes Ladislav Kukolík.

Naopak, svoje rozhodnutie nekandidovať v týchto voľbách nám potvrdili dvaja možní kandidáti, a to poslanci samosprávy Norbert Nagy a Peter Dubeň. Záujemcovia o post primátora Žiaru nad Hronom však majú ešte čas rozhodnúť sa. Svoju kandidatúru musia totiž zaregistrovať do 5 mája.

O odstúpení Černaja z funkcie sa dočítate TU

Viac o možných kandidátoch sa dočítate TU

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM