Martin Károly Rôzne

ŽARNOVICA: Obnova najväčšej mestskej ZŠ je v polovici, žiaci sa aj sťahovali

Žarnovica 8. apríla - Zhruba v polovici sa nachádza rekonštrukcia Základnej školy na Ulici Fraňa Kráľa v Žarnovici, na ktorú získala vlani tamojšia mestská samospráva nenávratný finančný príspevok z eurofondov vo výške viac ako 1,4 milióna eur.

Ako TASR povedal primátor mesta Kamil Danko, magistrát a vedenie školy sa museli začiatkom roku kvôli rekonštrukčným prácam vyrovnať aj so sťahovaním žiakov I. stupňa do prenajatých priestorov Strednej odbornej školy. Vedenie mesta to však vníma ako výhodu, pretože deti nemusia znášať stavebný ruch a majú väčší pokoj pri učení.

Žiaci II. stupňa zároveň prešli do medzitým obnovených častí, tzv. pavilónu, pričom dodávateľ stavby už začal aj s rekonštrukciou a modernizáciou hlavného objektu školy, ktorý bol postavený ešte v roku 1953. Harmonogram stavebných prác je stanovený tak, aby sa žiaci mohli vo vynovených priestoroch školy opäť učiť v septembri.

Rekonštrukčné práce v časti kuchyne a jedálne sú plánované až na letné mesiace, aby deťom zostala zachovaná možnosť stravovať sa v priebehu celého školského roka.

Podľa primátora výsledkom zrealizovaného projektu bude nielen technicky zhodnotená budova školy, ale aj jej zvýšená energetická hospodárnosť. „Na energiách by sme mali ušetriť až 50 % nákladov,“ pripomenul.

ZŠ na Ulici Fraňa Kráľa je najväčšou základnou školou v správe mesta. Navštevuje ju asi 630 žiakov. Okrem nej sa v Žarnovici nachádza ešte cirkevná ZŠ.

Zdroj: TASR ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM