Martin Károly Iné športy

Žarnovica pripravuje vrchol plochodrážnej sezóny

Najbohatšia žarnovická plochodrážna sezóna za posledných dvadsať rokov zažije už v túto nedeľu svoj vrchol. Už druhý rok ním budú Medzinárodné majstrovstvá Slovenska pod taktovkou Speedway Clubu Žarnovica, ktoré sľubujú najkvalitnejšiu štartovnú list

[color=#cc0000]­[size=14]Kvalit­ná štartovka[/si­ze][/color] V nedeľu 23. septembra pricestuje na žarnovický štadión osemnásť pretekárov z ôsmych krajín, aby bojovali o slovenský titul. Čakať na nich bude dvadsať jázd základnej časti, po ktorých najlepší jednotlivec získa víťazstvo v 12. ročníku Memoriálu Ladislava Eliáša a priamu vstupenku do finálovej jazdy. Ďalší ôsmi najúspešnejší pretekári postúpia do dvoch semifinálových jázd, z ktorých štyria postúpia do spomínaného finále o slovenský titul.

[blockquote]Na štart sa postavia kvalitní jazdci, ktorí sú špičkou vo svojich krajinách. Chýbať nebude aj takmer kompletný slovenský tím z Jadranskej ligy, doplnený o ďalších jazdcov.[/bloc­kquote] [size=14][color=#cc0000] Na štarte aj majster sveta juniorov[/color][/si­ze] Do Žarnovice tak zavíta majster sveta juniorov z roku 2006 Karol Zabik z Poľska, jeho krajan a víťaz augustovej Zlatej prilby Mariusz Puszakowski, majster Poľska z roku 2008 Adam Skórnicki, majster Čiech a víťaz Zlatej prilby z roku 2010 Matěj Kůs a samozrejme aj obhajca slovenského titulu maďarský pretekár Norbert Magosi. Chýbať by nemali ani kvalitní ruskí pretekári a v jednaní je ešte štart chorvátskeho multišampióna Juricu Pavlica.

Začiatok pretekov je naplánovaný na 13.30 hod.

Text a foto: Martin Búri, SpeedwayClub.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM