Katarína Reiterová Samospráva

Zasadalo mestské zastupiteľstvo: Máme dvoch nových poslancov a viceprimátora

Na dnešnom mestskom zastupiteľstve zložil sľub nový primátor mesta Peter Antal. Keďže bol predtým poslancom, jeho miesto musel obsadiť nový. Rovnako zložil sľub aj poslanec, ktorý v kresle nahradí Mareka Rakovského (†29). Na návrh primátora máme aj nového viceprimátora.

Ilustračný obrázok k článku Zasadalo mestské zastupiteľstvo: Máme dvoch nových poslancov a viceprimátora
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanec mestského parlamentu Peter Antal vyhral voľby a stal sa primátorom mesta, jeho miesto v poslaneckej lavici však neostane prázdne. Rovnako ako miesto tragicky zosnulého poslanca Mareka Rakovského. Peter Antal v mestskom zastupiteľstve patril k druhému obvodu – stred a Marek Rakovský k volebnému obvod číslo 5 – IBV + Šašovské Podhradie.

Novými poslancami sa po dnešnom zastupiteľstve stali Monika Kopčová a Andrej Jánoška. Viceprimátorom, na návrh primátora Petra Antala, sa stal poslanec Emil Vozár. Monika Kopčová žiarskej verejnosti nie je neznáma. Ako poslankyňa už v minulosti hájila záujmy Žiarčanov. Nová poslankyňa Kopčová dnes na zastupiteľstve prítomná nebola. Andrej Jánoška je známy ako pedagóg Základnej umeleckej školy Zity Strnadovej – Parákovej v Žiari.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM