Barbara Dallosová Krimi Správy

Zásah kukláčov na ceste pri Žiari: Toto našli v aute! policajné FOTO

Žiarski kriminalisti podľa slov polície zasahovali neďaleko od mesta. Muži, ktorí sedeli v aute, majú na krku poriadny problém...

Ilustračný obrázok k článku Zásah kukláčov na ceste pri Žiari: Toto našli v aute! policajné FOTO
9
Galéria

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, kriminalisti v Žiari nad Hronom odhalili prípad páchania drogovej trestnej činnosti.

Podľa slov polície v utorok (18.7.) zadržali v spolupráci s Pohotovostným Policajným útvarom odboru poriadkovej polície KR PZ v Banskej Bystrici na rýchlostnej ceste R1 smerom na Novú Baňu neďaleko obce Tekovská Breznica dvoch mužov. Podľa slov hovorkyne mali policajti podozrenie, že osoby nachádzajúce sa v aute pri sebe majú podozrivé látky.

,,Po zastavení vozidla a jeho následnej prehliadke, ako aj prehliadke osôb sa podozrenia žiarskych kriminalistov potvrdili. Pri ohliadke bolo zaistených viacero kusov zatavených striekačiek či vrecúšok s bielou kryštalickou látkou. Všetok zaistený materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie za účelom zistenia pôvodu podozrivých látok, pričom už dnes na základe výsledkov expertízneho skúmania vieme potvrdiť, že išlo o omamné a psychotropné látky," uviedla Kováčiková s tým, že zo zaisteného množstva je možné vyrobiť najmenej 103 obvykle jednorazových dá­vok.

Ako pokračovala, vyšetrovateľ proti spolujazdcovi Ondrejovi (30) obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a obvineniu čelí aj vodič (29), ktorý u seba neoprávnene uchovával omamné a psychotropné látky. ,,V prípade 30-ročného Ondreja podal vyšetrovateľ aj podnet na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. Druhý z obvinených je stíhaný na slobode," dodala Kováčiková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM