Barbara Dallosová Rôzne Správy

Zaujímavé čísla z nášho mesta: Najviac je štyridsiatnikov, vek tohto Žiarčana vás dostane!

Koľko máme v meste bábätiek do jedného roka a aj aké úctyhodné narodeniny slávil najstarší obyvateľ. Pozrite sa na to v číslach.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé čísla z nášho mesta: Najviac je štyridsiatnikov, vek tohto Žiarčana vás dostane!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Je Žiar nad Hronom mladé mesto? Z pohľadu veku obyvateľstva o tom môže viac prezradiť to, koľko rokov má momentálne najväčšia skupina Žiarčanov. Podľa špecializovaného portálu egov.ziar.sk žije v našom meste momentálne celkom 18 264 obyvateľov.

Mesto štyridsiatnikov

Vo vekovom zložení obyvateľstva vedú ľudia, ktorí naposledy oslávili okrúhlu štyridsiatku. Žiarčanov s aktuálnym vekom 40 rokov je presne 339, z toho 162 mužov a 177 žien.

Druhú najčastejšiu skupinu tvoria o rok mladší, 39-roční Žiarčania, ktorých je 323 (173 mužov a 150 žien). Tretie miesto obsadili obyvatelia, ktorí majú 44 rokov. Je ich celkom 308, z toho 137 mužov a 171 žien.

Najmladší a najstarší

So stúpajúcim vekom sú skupiny, pochopiteľne, menej početné. Deväťdesiatnikov je v meste ešte 16, ľudí, ktorí sa dožili 91 rokov, je 17, potom už čísla len klesajú k nule. Aj napriek tomu máme v meste obyvateľa, ktorý možno pozná elixír dlhovekosti.

Najstarší obyvateľ Žiaru nad Hronom je muž a naposledy oslávil 105. narodeniny. Na opačnom konci máme bábätká, a teda Žiarčanov, ktorí ešte nemajú ani jeden rok. Tých je 179.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM