Barbara Dallosová Kultúra

Zažite apríl v Žiari a okolí naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza apríl. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V našom meste a okolí sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite apríl v Žiari a okolí naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

71. výročie oslobodenia Kremnice

1. apríl o 13:00 hod., pred budovou Mestského úradu, Kremnica
Pietna spomienka pri príležitosti 71. výročia oslobodenia mesta Kremnica so slávnostným kladením vencou, hymnou i príhovormi na Štefánikovom námestí.

Impro šou ZH

1. apríl o 18:00 hod., MsKC Výstavná sála, Žiar nad Hronom
Hudobné impro: The Guiterrorists Literárne impro: Janko Ihracký, Dano Mališ Divadelné impro: družstvá – CHRÚSTI Z BŠ, ALFA JEDNOROŽEC, A PREDSA ŽIJÚ, PAPER JACK, VESELÉ GRULE, Výtvarné impro: Karin Mazúrová, Hanka Ritterová, Lucia Kamenská, Tomáš Žilka, Tanečné impro: Bety Gundová

Janko Kulich & Kolegium

1. apríl o 19:30 hod., Ringbürgerová pivnica, Kremnica
Špeciálny prvoaprílový repertoár skupiny bude doplnený premietaním známych vtipných video scén a pretkaný rečami majstra vtipov a gitaristu skupiny Matúša Holečku. Nebude chýbať tiež súťaž o hodnotné vínne ceny.

Mirka Miškechová unplugged

2. apríl o 18:00 hod., U Shakespeara, Žiar nad Hronom
Pesničkárka, ktorú pozná celé “Československo” ako cudzinku v zemi Xindla X sa vracia do Žiaru s akustickým koncertom presne na svoje narodeniny.

Divadlo L&S: Meno

9. apríl o 19:00 hod., MsKC Divadelná sála, Žiar nad Hronom
Inscenácia Meno alebo Komédia, ktorá sa našťastie nestala Vám, zaručene prostredníctvom skvelého obsadenia a mimoriadneho situačného humoru pobaví každého diváka.

Thomas Puskailer: Live For The Moment tour

16. apríl o 19:00 hod., Kino Akropola, Kremnica
Spevák, muzikálový herec, skladateľ a model holandského pôvodu, Thomas Puskailer, a jeho jarný koncert v kremnickom Kine Akropola.

BDNR: Princezná na hrášku

24. apríl o 16:00 hod., MsKC Divadelná sála, Žiar nad Hronom
… alebo ako sa Dlhá, Široká a Bystrozraká skoro princeznami stali. Veselá hrášková rozprávka sa do repertoáru Bábkového divadla na Rázcestí opäť vracia, aby potešila všetky deti a ich rodičov.

Kandráčovci

28. apríl o 18:00 hod., Kino Akropola Kremnica
Skupinu Kandráčovci založil v roku 2004 jej primáš Ondrej Kandráč. Členmi tohto zoskupenia sú bývalí muzikanti z rôznych folklórnych súborov. V apríli štvorica muzikantov mieri do aj do Kremnice.

Jean-Michel Jarre (biograficko-umelecký program)

28. apríl o 19:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom
Jean Michel Jarre – jeden z priekopníkov avantgardnej syntetizérovej hudby známy gigantickými audiovizuálnymi show, je ďalším z neprehliadnu­teľných hudobníkov, ktorých vám predstavujeme v sérii hudobných a relaxačných programov. Zoznámte sa s jeho netradičnou hudbou a hviezdnou hudobnou kariérou.

Skoromájová šláger veselica

30. apríl o 20:00 hod., MsKC Hlavná sála, Žiar nad Hronom
Obľúbená veselica tentokrát s populárnou žiarskou skupinou AKROPOLA a špeciálnym hosťom Milanom Ivánom…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM