Barbara Dallosová Kultúra

Zažite posledný mesiac roka v Žiari zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

December, to je mesiac, ktorý má svoje čaro. A zažiť sa dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Žiari nad Hronom sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite posledný mesiac roka v Žiari zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Vianoce a capella

4. decembra o 17:00 hod., Pohronské osvetové stredisko
Tretí ročník celoslovenskej prehliadky vokálnych zoskupení pod názvom Vianoce a capella už tento piatok. Vypočuj si budeme môcť spevácke výkony bez sprievodu akýchkoľvek hudobných nástrojov. Účasť prisľúbili zoskupenia z rôznych kútov Slovenska.

Impro šou ZH

4. decembra o 18:00 hod., MsKC Divadelná sála
Jedinečná šou, v ktorej nikdy neviete, čo sa stane. Improvizátorské kúsky žiakov Základnej umeleckej školy Zity Strnadovej-Parákovej a ich hostí. Hudobné impro: Banda Americano, divadelné impro: Paper Jack, A predsa žijú, Banana, výtvarné impro: Tomáš Žilka, Karin Mazurová, Sofia Fedešová, literárne impro: Janko Ihracký, Adam Beňo, pantomimické impro: Miro Kasprzyk, žonglérske impro: Duo Kyseli Krastafci.

Žiarsky Mikuláš 2015

5. decembra o 16:00 hod., Námestie Matice slovenskej
Podujatie roka najmä pre najmenších. Mikuláš zažne vianočný stromček uprostred Námestia Matice slovenskej v sobotu 5. decembra. Organizátorom podujatia je žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC). Tento rok čakajú mikulášske slávnosti zmeny. Písali sme v článku Žiarsky Mikuláš tento rok po novom: Miesto kabrioletu či konského povozu stavili organizátori na známu tvár

Koncert: Coquillette

5. decembra o 19:00 hod., MsKC U Shakespeara
Karolínka Šťastná a Peter Kottman hrávajú spolu už 3 roky. Spojilo ich bilingválne francúzske gymnázium v Banskej Bystrici, kde obidvaja študujú. Interpretujú prevažne francúzsku populárnu, ale aj šansónovú hudbu. Spoločne založili kapelu Coquillette, ktorej koncert si vychutnáme v sobotu večer na malej scéne MsKC, U Shakespeara.

Čaj o piatej: Ján Dobrík

8. decembra o 17:00 hod., MsKC U Shakespeara
Obľúbený slovenský herec sa narodil začiatkom roka 1985 v Banskej Bystrici, no dnes spoločne s rodinou žije v Žiline. Práve v Mestskom divadle má totiž stály angažmán. Napriek tomu, absolventa VŠMÚ väčšina divákov pozná hlavne zo seriálov Panelák, Nevinní, Druhý Dych, no a v súčasnosti hviezdi najmä v seriáli Divoké kone. Viac o mladom hercovi sa dozviete už na poslednom Čaji o piatej v tomto roku.

Hammerfall + Rage + Serenity

8. decembra o 19:00 hod., MsKC Hlavná sála
Exkluzívny megakoncert v našom meste! Po víťaznom comebacku a takmer vypredanom jarnom turné 2015 a s albumom r(E)evolution sa severské metalové kladivá vracia aj na Slovensko s plnohodnotnými koncertami. Počas šnúry odohrajú aj v Žiari nad Hronom. O podujatí sme písali TU.

Divadlo JGT Zvolen: Hľadá sa Mikuláš!

13. decembra o 16:00 hod., MsKC Divadelná sála
Mikulášska rozprávka o chlapcovi Dankovi, ktorý sa nevie dočkať Mikuláša a tak sa ho vyberie hľadať. S pomocou čarovnej rolničky navštívi rozličné krajiny sveta. Všade má však Mikuláš inú podobu! Najmenší diváci takto s humorom a poučením spoznajú sviatočné zvyky vo svete.

Vianočné trhy 2015

od 14. decembra, Námestie Matice slovenskej
Na vianočné mestečko sa žiarske námestie premení v pondelok 14. decembra, trhovať sa bude až do poslednej predvianočnej nedele. Okrem stánkov s občerstvením a remeselnými výrobkami nebude chýbať sprievodný program na pódiu Námestia Matice slovenskej. Celý program nájdete tu: PROGRAM žiarskych vianočných trhov, príde Gizka Oňová aj Coca-cola kamión!

Adventný koncert žiakov ZUŠ

18. decembra o 18:00 hod., Kostol Sedembolestnej Panny Márie (nový kostol)
Tradičný koncert žiakov Základnej umeleckej školy Zity-Strnadovej Parákovej. Čaká nás jedinečný hudobný zážitok umocnený o atmosféru priestorov žiarskeho nového kostola.

Živý Betlehem

21. decembra o 15:00 hod., Námestie Matice slovenskej Podujatie, ktoré je súčasťou predvianočnej atmosféry v meste každý rok. Žiaci cirkevnej školy a spevácky zbor Holúbky z Kríža sa v pondelok po vianočných trhoch predstavia v živom Betleheme.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM