Barbara Dallosová Správy

Zblúdilá líška sa prechádza ulicami mesta týždne: Mestskí už majú povolenie na odstrel

Kvôli túlavej líške volajú obyvatelia na mestskú políciu každú noc. Divoké zviera sa však stále prechádza ulicami mesta. Policajti ubezpečujú, že s líškou už majú plán.

Ilustračný obrázok k článku Zblúdilá líška sa prechádza ulicami mesta týždne: Mestskí už majú povolenie na odstrel
Zdroj: TASR

Líšku, ktorá sa v posledných dňoch potuluje po uliciach Žarnovice, v najbližších dňoch odstrelia. Podľa náčelníka žarnovickej Mestskej polície Vojtecha Šmondrka ide o mladú líšku, ktorá nejaví známky choroby.

,,Každú nočnú službu máme hlásenia, že líška sa potuluje po meste," uviedol Šmondrk. Objavili sa tiež prípady, že ľudia sa ju snažia kŕmiť. ,,Zvykla si chodiť do mesta, má tu ľahkú potravu, lebo chodí po kontajneroch a miestach, kde ľudia kŕmia mačky," dodal.

Líšku v uliciach mesta spozorovali približne pred dvoma týždňami. V záujme bezpečnosti obyvateľov ju v spolupráci s miestnymi poľovníkmi odstrelia. Na odstrel už bol aj vydaný oficiálny súhlas. ,,Bojíme sa, aby nedošlo zbytočne k nejakej potýčke s nejakým občanom, aby sa nestalo, že niekomu ublíži na zdraví alebo niekoho pohryzie," dodal náčelník.

Podobný prípad túlavej líšky sa v Žarnovici podľa Šmondrka objavil aj vlani. Išlo o chorú líšku, ktorá mala pravdepodobne prašinu. Prípad, kedy sa líška dostala do blízkosti človeka, si pamätajú aj blízko Kremnice. Tam sa však zblúdilé zviera dokonca uvelebilo na terase pohostinstva. Písali sme tu: Kuriozita v Kremnici: Zatúlaná líška pózovala v krčme, ľudia ju kŕmili arašidmi

Čítajte tiež:

Medveď pri Hornej Vsi? Starostka vydala rázne opatrenia, odvtedy sa po ňom vraj zľahla zem…

Keď to zbadal, ihneď začal točiť: Zdivočelé kozľa pri Kremnici pripomína kamzíka!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM