Monika Obrtalová Krimi

Žena sa bude zodpovedať za objednanie vraždy

Senát Špecializovaného trestného súdu dnes prijal obžalobu na Eriku B. (46) z Pohraníc, ktorú prokurátor obžaloval zo spáchania obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Ustanovený obhajca navrhol obžalobu odmietnuť a vec vrátiť pro

Podľa senátu však jej práva na obhajobu porušené neboli. Jeho predseda preto nariadil termín hlavného pojednávania, ktoré sa začne 7. septembra a pokračovať bude 8. a 10. septembra. Prokurátor odmietol uzavrieť dohodu o vine a treste s Erikou B.. Odmietla ju aj obžalovaná, ktorá tvrdí, že je nevinná a vraždu Edity S. (67) z Nitry si neobjednala. Na Michala B. a Mária C. z obce Krškany, ktorým mala podľa obžaloby za zavraždenie Nitrianky zaplatiť 4700 eur, chce podať trestné oznámenie, pretože ju krivo obvinili. O tom, že si sanitárka Erika B. objednala jej vraždu, sa Edita S. dozvedela v júli minulého roku od kriminalistov. Policajti totiž Mária C. pristihli pri krádeži a pri domovej prehliadke u neho našli väčšiu sumu peňazí. Keď zisťovali odkiaľ ich má, povedal im, že ich dostal od Eriky B. s tým, že so spoločníkom má zavraždiť ženu z Nitry.

Motívom konania Eriky B. mala byť snaha získať majetkový prospech. „Približne tri roky bola priateľkou a milenkou môjho mladšieho syna Richarda (36). Toho presviedčala, aby ma donútil prepísať na neho aj druhú polovicu rodinného domu, ktorý sa nachádza v Nitre na Kalvárii, čo som ale odmietla. Chcela, aby som z domu odišla, lebo to bude riešiť inak. Richardovi tvrdila, že je rozvedená, čo ale nebola pravda a žila s manželom. Žiadala som syna, aby vzťah s ňou ukončil, čo aj prisľúbil, ale neurobil to. Môj vzťah so synom Richardom bol a stále je veľmi dobrý,“ uviedla pre novinárov Edita S.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM