Barbara Dallosová Správy

Zhromaždenie za slušné Slovensko v Žiari: FOTO a VIDEO z námestia

Zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko aj na Námestí Matice slovenskej. Ako to vyzeralo priamo v Žiari?

Ilustračný obrázok k článku Zhromaždenie za slušné Slovensko v Žiari: FOTO a VIDEO z námestia
9
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Na desiatkach miest doma aj v zahraničí vyšli v piatok 9. marca do ulíc ľudia, ktorí sa zúčastnili zhromaždení pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“. Výnimkou nebolo ani naše mesto. U nás sa zhromaždenie spojené s pietnou spomienkou uskutočnilo pod pódiom na Námestí Matice slovenskej.

Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov. Organizátori zhromaždení žiadajú aj novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin.

Začiatok zhromaždenia vo väčšine zapojených miest, medzi nimi i v Žiari nad Hronom, avizovali organizátori na piatu podvečer. Na evente na Facebooku prejavili o podujatie záujem stovky ľudí.

Už krátko pred piatou sa začali v centre Žiaru zbiehať prvé hlúčiky. Dav si za mierneho mrholenia vypočul príhovor organizátorky podujatia Michaely Čílíkovej aj slovenskú hymnu. Krátko po pol šiestej sa masa návštevníkov začala pomaly rozpúšťať. Zhromaždenie prebehlo pokojne. Žiarčania, ktorí zavítali do centra, mohli zapáliť sviečku na pietnom mieste na pódiu.

VIDEO: Protestná akcia zaplnila centrum Žiaru
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM