Barbara Dallosová Šport

Žiar ako etapové mesto: Takto to vyzeralo, keď sa mestom prehnal pelotón VIDEO

Naše mesto sa stalo jednou z etáp medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Hlavný ťah žiarom bol pre autá uzavretý a patril len pretekárom na dvoch kolesách. Pozrite si zábery!

Ilustračný obrázok k článku Žiar ako etapové mesto: Takto to vyzeralo, keď sa mestom prehnal pelotón VIDEO
Zdroj: YouTube.com

59. ročník pretekov v zastúpení vyše stovky cyklistov z 15 krajín sveta sa skadal z piatich etáp. Cieľom tretej bolo mesto Žiar nad Hronom. Kým pretekári prekročili brány nášho mesta, museli zdolať cestu až zo Spišskej Soboty, kde etapa štartovala.

Pelotón vošiel do mesta z južnej strany a zaplavil ulicu SNP, teda inokedy mimoriadne vyťažený hlavný ťah mestom. Pre príchod pretekárov však bolo všetko pripravené a ulice, cez ktoré sa potrebovali dostať, vrátane ulice SNP, boli pre autá čiastočne alebo úplne uzavreté.

Ako informujú organizátori pretekov na svojom oficiálnom webe, tretiu etapu Okolo Slovenska vyhral Talian Davide Vigano z Team Idea 2010 ASD. Ako druhý prišiel do cieľa aktuálny majster Rakúska do 23 rokov Matthias Krizek z Team Felbermayr Simplon Wels a tretiu priečku si vyjazdil Matvey Nikitin z Kazašskej reprezentácie. V tretí deň pretekov sa pritom na štart postavilo 118 cyklistov.

Video: Alena Ciglanová

Hlavný ťah Žiarom trochu inak: Miesto áut húf cyklistov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM