Martin Károly Iné športy

Žiar má nových majstrov SR!

Žiarski cyklisti sa opäť môžu pochváliť vavrínovými vencami. Titul Majstrov SR v časovke družstiev tentokrát putoval do Žiaru, zásluhou perfektného výkonu štvorice Juraj Bellan, Nicolas Jelža, Matej Truban a Kristián Zimány.

Prvou majstrovskou disciplínou, ktorá sa išla v tomto roku po dlhých rokoch čakania, boli obnovené Majstrovstvá SR v časovke družstiev mládeže. Jedna s najnáročnejších , ale pritom najkrajších disciplín v cestnej cyklistike sa opäť vrátila do kalendára podujatí cyklistov. Šampionát v časovke družstiev sa konal 12.mája 2012. Pretekalo sa na okruhu 3000metrov dlhom v priemyselnej zóne Trenčín – Záblatie.

[size=14][color=#cc0000]­Zabojovali aj mladší žiaci[/color][/si­ze]
Družstvá mladších žiakov tvorili dvojice a kategórie starších žiakov, kadetov a juniorov štvorice. V kategórii mladších žiakov, ktorí absolvovali časovku na 11km sa víťazmi stali časom 0:19:13 cyklisti CyS Žilina Štefan Michalička s Robertom Kurnickým. Po bojovnom výkone si** striebro odniesli žiarčani Matúš Černek s Adamom Foltánom. Aj bronzová medaila putovala do Žiaru, zásluhou Tomáša Kamenského, ktorý spolu **s Robertom Briestenským z Dohňan vytvorili na poslednú chvíľu zmiešanú dvojicu, vzhľadom na zdravotné problémy Matúša Valušku.

[size=14][color=#cc0000]­Starší žiaci zobrali striebro[/color][/si­ze] Aj v kategórii starších žiakov, ktorí absolvovali časovku na 20km sa o víťazovi dlho rozhodovalo opäť medzi Žilinou a Žiarom. Časom 0:29:38 si prvenstvo odniesli cyklisti CyS Žilina. Striebro putovalo do Žiaru zásluhou družstva v zložení Adrian Foltán, Henrich Hasch, Matej Foltán a Ján Gajdošík. [size=14][color=#cc0000] Žiarski kadeti sú najrýchlejší[/co­lor][/size] Boj medzi najúspešnejšími mládežníckymi klubmi v SR pokračoval v kategórii kadetov, ktorí absolvovali časovku na 29km. Titul Majstrov SR v časovke družstiev tentokrát putoval do Žiaru, zásluhou perfektného výkonu štvorice Juraj Bellan, Nicolas Jelža, Matej Truban a Kristián Zimány. Chlapci presvedčivo zvíťazili časom 0:42:03, druhá Žilina dosiahla čas 0:43:30, tretie skončilo družstvo TJ Slávia ŠG Trenčín. V kategórii juniorov, ktorí absolvovali časovku na 44km si prvenstvo a titul Majstrov republiky odniesli prekvapujúco cyklisti CK Epic Dohňany, posilnený našim najúspešnejším pretekárom Davidom Zverkom, ktorý pre sezónu 2012 bol pre účinkovanie v Slovenskom pohári ostaršený.

[size=14][color=#cc0000]­Úspech žnú aj v českom pohári[/color][/si­ze] Veľká cena Olomouca sa išla 20.mája 2012 v Dolanoch a jeho organizátorom bol TTV Sport Group o.s, Cyklistov v Dolanoch privítalo krásne slnečné počasie, perfektne zabezpečené a zorganizované podujatie a početné štartovné pole. O výborný výsledok na tomto podujatí sa postaral vedúci pretekár priebežného poradia Slovenského pohára starší žiak MŠK Žiar nad Hronom Adrián Foltán, ktorý v záverečnom špurte vedúcej päťčlennej skupiny zvíťazil pred ďalším Slovákom Matúšom Štočekom zo Žiliny. Henrich Hasch prišiel do cieľa v druhej skupine a bol klasifikovaný na 12 mieste. Marej Foltán zaostal a skončil 36. Početná kategória kadetov štartovala na 8 okruhov spolu 72km. V stúpaní do štvrtého okruhu sa z peletónu odpútal David Zverko, ktorý sa rozhodol pre samostatný únik. Jeho pokus o únik sa vydaril a jeho náskok neustále narastal . Svoje sólo dotiahol až do víťazného konca s vyše päťminútovým náskokom. Výborne zašpurtoval v hlavnom peletóne Juraj Bellan, ktorý obsadil tretie miesto. Kristián Zimány prišiel v hlavnom peletóne. Matej Truban nestačil, zaostal a zo značnou stratou prišiel za hlavným peletónom.

František Sitora

[color=#cc0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.134661_Pol­maraton-obmedzi-dopravu-v-meste]Skvelý úspech: Talent Zverko (16) vyhral Preteky mieru![/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.132804_Spa­nila-jazda-ziarskych-cyklistov-pokracuje---]Spanilá jazda žiarskych cyklistov pokračuje…[/link]

kadeti
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM