Martin Károly Iné športy

Žiar ná nového Majstra Slovenska!

Dňa 3.decembra sa juniorskí a dorasteneckí karatisti z MŠK Žiar nad Hronom zúčastnili na majstrovstvách SR dorastencov a juniorov v Trnave. Rastislav Štyriak sa stal juniorským Majstrom Slovenska a postupuje na Majstrovstvá Európy v Azerbajdžane, kto

Z nášho klubu sa na majstrovstvá nominovali: vicemajsterka stredoslovenského kraja Michaela Ďurišová, ostaršená mladšia dorastenka Martina Tatárová a majster kraja a víťaz Slovenského pohára Rastislav Štyriak.

Ako prvá štartovala Martina Tatárová v kategórií dorasteniek do 54kg. Aj napriek dobrému začiatku v zápase, keď viedla 3:1 nakoniec prehrala. Jej súperka následne taktiež prehrala a tak Martina nemohla pokračovať ani v repasáži o tretie miesto. Druhá nastúpila do bojov o medaile Michaela Ďurišová. Svoj prvý zápas vyhrala a v druhom ju čakala neskoršia majsterka SR na ktorú s momentálnou formou nemala. V poslednom zápase o tretie miesto však nezaváhala a domov si odniesla bronzovú medailu.

Ako posledný štartoval Rastislav Štyriak, ktorého forma zo slovenských a aj zahraničných súťaží nasvedčovala skvelý výsledok.** Rasťo nezaváhal a titul majstra Slovenska si s prehľadom získal.** Svojimi výkonmi v tejto sezóne si vybojoval aj nomináciu na Majstrovstvá Európy v Azerbajdžane, ktoré budú vo februári 2012. Rasťovi sa splnil sen a teraz ho čaká tvrdá príprava na Európu.

Radovan Černák

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM