Barbara Dallosová Krimi Rôzne Správy

Žiar očami mestských policajtov: Zákutia, v ktorých býva najviac rušno

Mestskí policajti sa nahliadkujú a napochôdzkujú hodiny. A sami už najlepšie vedia, v ktorých kútoch Žiaru treba byť zvlášť ostražitý...

Ilustračný obrázok k článku Žiar očami mestských policajtov: Zákutia, v ktorých býva najviac rušno
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Rok našich mestských policajtov podrobne mapuje Správa o činnosti Mestskej polície v Žiari nad Hronom. Tá je jedným za materiálov, ktorý dostali na stôl žiarski poslanci na marcovom rokovaní (17.3.).

Mestskí policajti pracujú v 12-hodinových službách a asi len málokto má Žiar pochodený tak, ako oni. Ako vysvetľuje správa, mestskí hliadkujú na základe analýz bezpečnostnej situácie v meste a zvýšene sa sústredia na lokality s najčastejším výskytom protispoločenskej činnosti s cieľom jej eliminácie.

Školy, krčmy, obchody…

Pešie hliadky sa sústreďujú na okolie základných a materských škôl, obchodných prevádzok, pohostinstiev a rizikových lokalít, v ktorých dochádzalo v predchádzajúcom období k protiprávnemu konaniu.

,,Príslušníci MsP sa počas hliadkovej činnosti kontrolovali dodržiavanie verejného poriadku v tých častiach mesta, kde bol zvýšený pohyb občanov. Jednalo sa hlavne o Centrálnu autobusovú stanicu na Ul. SNP, ktorá je miestom značnej migrácie obyvateľstva z okolitých spádových obcí, ako aj tranzitným miestom presunu mládeže za zábavou do podnikov a pohostinných zariadení v spodnej časti mesta. Pozornosť mestskej polície sa upriamila aj na centrum mesta s cieľom vytláčať sociálne neprispôsobivých občanov – najmä bezdomovcov," konkretizuje náčelník Róbert Šiška v správe o činnosti inštitúcie.

Kortína je osobitná kapitola

Ako ďalej prezrádza správa, medzi ďalšie problémové lokality patrí Ul. SNP – okolie pohostinských zariadení, bytový komplex Jadrany na Ul. Chrásteka 19 až 23 a okolie nákupných centier, park Š. Moysesa, záhradkárska oblasť pri lutilskom potoku, časť Píla v Šášovskom Podhradí, či takzvaná Slnečná stráň.

,,Osobitná pozornosť bola venovaná kontrolám v lokalite Pod Kortínou, kde žije marginalizovaná skupina obyvateľov, kde hliadky MsP úzko spolupracovali aj s terénnymi sociálnymi pracovníkmi a s dvojicou rómskych terénnych zamestnancov," uvádza sa ďalej v správe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM