Barbara Dallosová Správy

Žiar sa chystá na prezidentskú návštevu: Aký darček si od nás odnesie Andrej Kiska?

Žiar nad Hronom sa pripravuje na prvú oficiálnu návštevu prezidenta SR Andreja Kisku. Ako býva zvykom, štátnik si z mesta odnesie symbolický dar.

Ilustračný obrázok k článku Žiar sa chystá na prezidentskú návštevu: Aký darček si od nás odnesie Andrej Kiska?
Zdroj: TASR

Ako potvrdil Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR, v stredu 18.5. navštívi Andrej Kiska Žiar nad Hronom aj Kremnicu, program návštev však oddelenie ešte finalizuje a zverejní ho v najbližších dňoch.

Ako avizovala samospráva, v stredu má mesto predstaviť hotový projekt Oddychovej zóny na sídlisku Etapa, ktorý prezident slávnostne otvorí. Písali sme TU.

Podľa plánovaného programu mesta návšteva prezidenta začne na radnici stretnutím s predstaviteľmi mesta. Prezident sa podpíše do Pamätnej knihy a následne pešo prejde až k Súkromnej strednej odbornej škole technickej. Krátko po deviatej ráno teda budú môcť na Ulici Š. Moysesa hlavu štátu pozdraviť aj Žiarčania. Okrem návštevy radnice, strednej školy a oddychovej zóny má prezident zavítať aj do priemyselného par­ku.

Pri oficiálnych návštevách štátnikov býva zvykom odovzdanie daru, ktorý obvykle dané mesto či obec symbolizuje. Dar s motívom nášho mesta si odnesie aj hlava štátu. Vyrobí ho vychytený miestny majster Ján Homola.

,,Chceme mu darovať drevorytinu od pána Homolu, na ktorej budú symboly Žiaru nad Hronom a Svätého Kríža nad Hronom, čo sa má viazať aj k príležitosti 770. výročia udelenia mestských práv," uviedol vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Môže vás zaujímať:

Bety (34) z dedinky pri Kremnici dostala ponuku, aká sa neodmieta: Bude piecť pre prezidenta!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM