Barbara Dallosová Správy

Žiar si vzali do parády dobrovoľníci: Vylepšili schody, vrhnú sa aj na zastávky MHD

Dobrovoľníci vyrazili do žiarskych ulíc. Začali známym schodiskom, v pláne majú aj areály škôl či zastávky MHD.

Ilustračný obrázok k článku Žiar si vzali do parády dobrovoľníci: Vylepšili schody, vrhnú sa aj na zastávky MHD
Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukcia sedení, skrášlenie okolia základných škôl či zastávok mestskej hromadnej dopravy (MHD), to všetko majú v pláne v najbližších dňoch žiarski dobrovoľníci v rámci Týždňa dobrovoľníctva.

S aktivitami začali Žiarčania v piatok 16. septembra, keď sa im podarilo skrášliť schody do parku Štefana Moysesa. ,,Dievčatá z Klubu M si navrhli, ako schody skrášliť. Pomaľovali ich a sú na nich aj citáty," priblížila Petronela Gáfriková z Centra voľného času (CVČ) v Žiari nad Hronom.

Popoludní aktivisti pokračujú skrášľovaním okolia technickej školy, konkrétne zrekonštruujú sedenie vyrobené pred niekoľkými rokmi z paliet. Svoju ruku k dielu pridajú podľa Gáfrikovej samotní žiaci školy, ale aj členovia žiackeho parlamentu. ,,V utorok 20. septembra chystáme oživenie okolia základných škôl," uviedla Gáfriková s tým, že do aktivít sa zapoja dve základné školy.

V stredu (21.9.) sa dobrovoľníci pustia do skrášľovania zastávok MHD. ,,Mestu patria tri zástavky MHD, dve z nich môžeme olepiť bublinami, kde budú rôzne citáty a humorné odkazy," doplnila Gáfriková. Týždeň dobrovoľníctva v Žiari nad Hronom uzavrie prezentácia činnosti miestnych dobrovoľníkov v pondelok 26. septembra.

Podľa Gáfrikovej sa v rámci tohtoročného týždňa snažili zamerať najmä na stredné školy. ,,Snažili sme sa však vybrať také aktivity, ktoré zaujmú nielen stredoškolákov, ale aj deti zo základných škôl,„ podotkla s tým, že výnimkou v radoch dobrovoľníkov nie sú ani ľudia zo širokej verejnosti. ,,Aj vlani sme mali počas Týždňa dobrovoľníctva množstvo ľudí, ktorí sa zapojili,“ dodala s tým, že priestor pre realizáciu však majú dobrovoľníci prostredníctvom CVČ počas celého roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM