Katarína Reiterová Samospráva

Žiar vyzýva občanov: Vyčistime si naše mesto!

Už druhýkrát chystá Žiar akciu Vyčistime si naše mesto, v rámci ktorej vyzýva všetkých obyvateľov, aby sa zapojili a pomohli. Čistenie sa koná od 22. do 26. apríla tohto roku.

Ilustračný obrázok k článku Žiar vyzýva občanov: Vyčistime si naše mesto!

Zbiera sa roztrúsený komunálny odpad, takzvané čierne skládky, a to v okolí bytových domov, škôl, škôlok, v okolí stojísk, chodníkov, vodných tokov, zelených plôch či na periférii mesta.

Zapojte sa ešte dnes

„Boli by sme radi, keby sa do tejto akcie, ktorá je organizovaná pri príležitosti Dňa Zeme, zapojilo čo najviac ľudí, a to nielen tých environmentálne cítiacich,“ vyzýva hovorca mesta Martin Baláž. Vítaní sú nielen žiaci, študenti, učitelia či podnikatelia, rodiny s deťmi, ale aj iní dobrovoľníci. Mesto poskytne plastové vrecia, zvoz a likvidáciu odpadu.

V prvom ročníku sa vyzbieralo viac než 18 ton odpadu

Minulý rok sa do tohto projektu zapojili všetky základné školy, stredné školy, Súkromná obchodná akadémia aj hutnícka škola, čajovňa, niekoľko bytových spoločenstiev, domov dôchodcov, poslanci i zamestnanci mesta, ale aj zamestnanci Technických služieb s.r.o. a iní. Vyzbieralo sa celkovo 18,14 ton odpadu, z toho čierne skládky zmesový komunálny odpad – 1,55 tony, objemný odpad – 1,39 tony a biologicky rozložiteľný odpad – 15,2 tony.

V prípade, že sa chcete do tejto akcie zapojiť, ohláste sa na mestskom úrade, buď Lucii Šoucovej na telefónnom čísle 678 71 24 a e-maile lucia.soucova@ziar.sk, alebo Ivane Martincovej na čísle 678 71 63 či e-maile ivana.martincova@ziar.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM