Barbara Dallosová Kultúra Kultúra

Žiarčania, bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte po ruke šikovný PREHĽAD

Nový týždeň je tu! Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad podujatí, na ktoré sa v Žiari a okolí oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania, bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte po ruke šikovný PREHĽAD
Zdroj: Dnes24.sk

Kinotip: Padesátka

3. februára, 18:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom
Filmová komédia Padesátka sa odohráva na hrebeňoch, svahoch a v chatách zasnežených Krkonoší. Vojta Kotek sa ako režisér chopil príbehu, ktorého dej sa točí okolo rázovitých ľudí z hôr, jedného bežkárskeho závodu a niekoľkých „padesátek“. Tvorcovia sľubujú situačný aj konverzačný humor, prekvapivé zvraty a tiež povestný Cimrmanov víchor z hôr.

Oslavy mesta

5. februára, Svätokrížske námestie, Žiar nad Hronom
Tento rok Žiar nad Hronom oslavuje 770. výročie udelenia mestských práv. Radnica chystá veľkolepé oslavy. Chýbať nemá historický sprievod, ohňová šou, pečený býk či iné dobroty a headliner kultúrneho programu, kapela Hex. O podujatí sme písali tu: Oslavy mesta, aké Žiar ešte nezažil: Historický sprievod, ohňová šou, pečený býk… Poznáme aj meno headlinera!

Krem Basová

5. februára, 14:00 hod., Pešia zóna Kremnica
Kremnická radnica pozýva na tradičné pochovávanie basy v centre historického mestečka. Podujatie bude niesť názov Krem Basová, návštevníkov čaká občerstvenie a samozrejme, typický maškarný sprievod.

Rodinný kinotip: Ľadová sezóna

6. februára, 16:00 hod., Kino Hron Žiar nad Hronom
V animovanej komédii Ľadová sezóna si ľadový medveď Norm užíva parádne mrazivé pohodlie svojho severného pólu, kým jeho pokoj nezačnú rušiť dotieravé tvory s foťákmi. Preto sa vydáva do mesta, ktoré nikdy nespí. Do New Yorku. Tam ešte len začína dobrodružstvo…

STEFE Big Air v meste 2016

6. február, Štefánikovo námestie Kremnica
Odvážlivci lietajúci vo vzduchu v historickom centre Kremnice každoročne pritiahnu kopec divákov. Aj tento rok bude adrenalínovej šou STEFE Big Air v meste patriť začiatok februára a okrem skokov sa môžete tešiť aj na koncert mien ako Moja reč a Billy Barman. O podujatí sme písali tu: Prípravy na Big Air v plnom prúde: Skokanský mostík, aký kremnické námestie ešte nezažilo!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM