Barbara Dallosová Basketbal

Žiarčania na plný plyn: Najtvrdším orieškom bola Bratislava, obhájili sme titul majstrov Slovenska? + výsledky

Starších minižiakov MŠK BK Žiar nad Hronom čakala uplynulý víkend mimoriadne náročná úloha. Zistili, že titul majstra krajiny je možno ešte ťažšie obhájiť, než získať. Čítajte, ako dopadol trojdňový boj šiestich mužstiev o prestížne umiestnenie.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania na plný plyn: Najtvrdším orieškom bola Bratislava, obhájili sme titul majstrov Slovenska? + výsledky
Zdroj: Dnes24.sk

Dejiskom Majstrovstiev Slovenska starších minižiakov boli Levice (22.-24.5.). O majstrovský titul tri dni bojovalo šesť družstiev z troch regiónov. Západoslovenský región reprezentovali BK INTER Bratislava a ŠBK JUNIOR Levice, východolovenský región BK 04 AC LB Spišská Nová Ves a KAC JEDNOTA Košice, stredné slovensko malo svojich zástupcov v MBK VICTORIA Žilina a v našom klube, MŠK BK Žiar nad Hronom.

Úlohu zohrala psychika

Ako opisuje tréner Norbert Nagy, zápasy sa hrali v obrovskom nasadení a súperi si nič nedarovali. Naši reprezentanti vstúpili do turnaja tou správnou nohou a hneď na začiatku dali znať, že ich súper nemá podceniť. Košičanov po nervóznom úvode nakoniec výkonnostne aj herne predčili a postupne úplne prevalcovali.

Zaťažkávajúcou skúškou bol ale najmä druhý piatkový zápas s Bratislavou. Tu našich chalanov premohlo najmä psychické vypätie.

,,Zápas proti najväčšiemu rivalovi z Bratislavy chlapci bohužiaľ mentálne nezvládli. Nehrali svoju typickú rýchlu hru s prihrávkami, boli zbytočne ustráchaní a postupne Interistov posadili na koňa. Bratislavčania mali širšiu lavičku a hlavne tento moment rozhodol o ich úplne zaslúženom víťazstve," hovorí Nagy o zápase, ktorý rozhodol o majstrovi republiky.

Ostatných súperov rozobrali

Žiarčanov aj po vyčerpávajúcom boji s tímom hlavného mesta čakali ešte ťažšie zápasy proti ďalším súperom. Tí chceli využiť našu chvíľkovú nepohodu po tvrdej porážke, Žiarčania sa však otriasli rýchlo. Hoci v zápase s Levicami začali kŕčovito a prehrávali aj o 6 bodov, následne ukázali svoju typickú dravosť.

,,Do polčasu náskok domácich, hnaných početným obecenstvom, stiahli a išli do jednobodového vedenia. Vstup do druhého polčasu chlapcom po porade v šatni ukážkovo vyšiel a excelentným výkonom rozobrali Levičanov svojou typickou hrou s rýchlym prechodom do útoku a agresívnym zakončením po presnej prihrávke," hovorí o stretnutí s domácim tímom náš tréner.

V zápase so Žilinou bolo od počiatku jasné, že Žiarčania si chcú svojim výkonom napraviť renomé. Sebavedomým výkonom dominovali počas celého zápasu a pohodlne kontrolovali jeho priebeh. V nedeľnom zápase so Spišiakmi v podstate už o nič nešlo, ale chlapci opäť zabojovali a východniarom dali pocítiť žiarsku sebaistotu v obrane i útoku.

,,Chlapci si za svoje výkony na majstrovstvách zaslúžia absolutórium. Patrí im veľká pochvala za výkony, nasadenie, bojovnosť a reprezentáciu svojho klubu aj mesta. Majú za sebou veľmi ťažkú sezónu, s turnajmi v Litve, vo Viedni, s množstvom náročných majstrovských aj priateľských zápasov. Ukázali veľký talent a chuť pracovať na sebe. Čaká ich do seniorskej kategórie ešte dlhá cesta. Vykročili na ňu zatiaľ tým správnym a rozhodným krokom," hodnotí na záver Nagy.

Výsledky

Výsledky MŠK BK Žiar nad Hronom:

  • MŠK BK Žiar nad Hronom : KAC JEDNOTA Košice 72:26 (36:17)
  • MŠK BK Žiar nad Hronom : BK INTER Bratislava 31:68 (14:28)
  • MŠK BK Žiar nad Hronom : ŠBK JUNIOR Levice 58:36 (20:19)
  • MŠK BK Žiar nad Hronom : MBK VICTORIA Žilina 56:35 (30:17)
  • MŠK BK Žiar nad Hronom : BK 04 AC LB Sišská Nová Ves 59:20 (30:8)

Konečné poradie:

  • 1. BK INTER Bratislava
  • 2. MŠK BK Žiar nad Hronom
  • 3. ŠBK JUNIOR Levice
  • 4. MBK VICTORIA Žilina
  • 5. KAC JEDNOTA Košice
  • 6. BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Do ALL STARS turnaja boli vyhlásení hráči Juraj Kret a Boris Balogh z MŠK BK Žiar nad Hronom.

Čítajte tiež:

Jediná baba v turnaji sa nenechala zahanbiť: Emka Nagyová (10) v ALL STARS, cenu prebrala z rúk basketbalovej legendy

Finálové turnaje Majstrovstiev Slovenska majú Žiarčania za sebou: Výsledky našich tímov aj konečné poradia!

Foto: MŠK BK Žiar nad Hronom

Žiarčania obhajovali titul majstra krajiny
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM