Barbara Dallosová Šport

Žiarčania na výjazde: Nečakaný večerný súboj s východniarmi

Kým niekto prežíval pohodový sobotný večer, žiarski basketbalisti makali na palubovke súpera.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania na výjazde: Nečakaný večerný súboj s východniarmi
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Muži zo žiarskeho BK MŠK strávili sobotný večer (25.2.) na palubovke. Boli hosťami Kežmarčanov, a to v neobvyklom hracom čase.

,,Neskoro večer o 19:30 hod. sme nepochopiteľne zo strany Kežmarku museli odohrať večerný zápas u nášho súpera. A tak aj začiatok vyzeral. V prvej štvrtine sme akoby už spali a náš súper bol pohyblivejší a hlavne úspešnejší v zakončovaní," poznamenal žiarsky tréner Karol Kučera.

V podobnom trende sa pre Žiarčanov niesla aj druhá štvrtina, polčas teda naši basketbalisti prehrali o 16 bodov. Druhý polčas priniesol lepšie vyhliadky. ,,Hra sa začala vyrovnávať, my sme začali hrať viac kolektívne. Zrazu sme si vedeli prihrať do dobrých streleckých pozícii a náskok Kežmarku sme postupne stiahli až na 3 body. Tam sme v rozhodujúcich chvíľach nepremenili dôležité trestné hody, ktorými sme sa mohli dostať na jeden bod k súperovi. V závere sme už nemali športové šťastie a my sme nedali voľné strely no domáci sa presadil hlavne výškovou prevahou pod košom a tak nám odskočili až na konečný 9 bodový náskok," zhodnotil sobotný súboj Kučera.

Výsledky

BK MŠK Kežmarok – MŠK BK Žiar nad Hronom 75 : 66 (23:11, 20:16, 14:22, 18:17) Body: Maroš Minárik 27b., Vladimír Kašša 17b., Lukáš Tkáč 8b., Tomáš Fábry 6b., Michal Dolník 5b., Jozef Oravec 3b., Hrali: Peter Kaňa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM